Επιστήμονες έφτιαξαν έμβρυο χωρίς σπέρμα και ωάρια

Σε μία σημαντική ενέργεια προέβησαν Ισραηλινοί επιστήμονες του Weizmann Institute of Science.Εν προκειμένω, δημιούργησαν το πρώτο ολόκληρο μοντέλο ανθρώπινου εμβρύου που δεν προήλθε από σπέρμα και ωάρια .

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν για το σκοπό τους βλαστοκύτταρα. Ανέμειξαν 120 από αυτά και με τη χρήση χημικών πρόσθετων τα ώθησαν να δημιουργήσουν μια δομή που έμοιαζε με ανθρώπινο έμβρυο.

Η δομή αυτή δεν αποτελεί πιστό αντίγραφο ενός εμβρύου και δε μπορεί να ωριμάσει ώστε να καταστεί ζωντανό ον. Παρόλα αυτά η δημιουργία της είναι σημαντική διότι επιτρέπει στους ερευνητές να αντιμετωπίσουν ζητήματα που εμφανίζονται τις πρώτες εβδομάδες της εμβρυϊκής ανάπτυξης όπως οι αποβολές και οι γενετικές ανωμαλίες.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της δημοσίευσης που έγινε στο Nature Jacob H.Hanna, εξήγησε πως «αυτή η περίοδος κύησης είναι πλέον ελάχιστα κατανοητή.

Είναι ένα ‘μαύρο κουτί’ και αυτό δεν είναι κλισέ: οι γνώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες» και αυτό το κενό στοιχίζει ακριβά στους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content