Επίσκεψη του Γιώργου Αραπίτσα στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στα Αγροτικά Ιατρεία

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στα Αγροτικά Ιατρεία

Σοβαρά τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας και την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα. Μετά από αρκετές επισκέψεις στα περιφερειακά Ιατρεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως Πέτρα, Ευαγγελίστρια, Υψηλάντης χτες επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και ενημερωθήκαμε από τον εφημερεύοντα Ιατρό Επιμελητή Α’ Κύριο Χονδράκη Ιωάννη.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει εκτός απο ελλείψεις ιατρικού προσωπικού ειδικοτήτων, είναι η κατάργηση του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Ανεπίτρεπτο να μην λειτουργεί σε καθημερινή βάση το μικροβιολογικό εργαστήριο παρά μόνο κάθε Πέμπτη και να μεταφέρονται τα δείγματα στην Λιβαδειά.

Στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου απευθύνεται σε περίπου 25.000 κατοίκους και εξυπηρετούνται Κοινότητες,όχι μόνο του Δήμου μας,αλλά και από τους όμορους Δήμους. Μέσα στον μεγάλο αυτό αριθμό κατοίκων υπάρχουν αρκετοί ανασφάλιστοι, αλλά και ασφαλισμένοι που πρέπει να εξυπηρετούνται από το Δημόσιο σύστημα Υγείας. Ελλείψεις υπάρχουν και σε ιατρικά μηχανήματα με σημαντικότερο το μόνιτορ παρακολούθησης βαρέως πάσχοντος ασθενή. Το μόνο παρήγορο οτι το Κέντρο Υγείας έχει μπει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης απο το ταμείο ανάκαμψης και θα γίνει ανακαίνιση.

Όλες οι ειδικότητες είναι απαραίτητες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αν θέλουμε τα Κέντρα Υγείας να επιτελέσουν το ρόλο τους, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Είναι αυτονόητο η παράταξή μας, όπως και όλοι οι φορείς στηρίζουμε το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες του.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content