Επίσκεψη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας στα σχολεία ΣΚΓΕΘ του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Επίσκεψη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας στα σχολεία ΣΚΓΕΘ του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Απόστολος Δαγδελένης και η Βιβλιοθηκονόμος Μαγδαληνή Παπαδοπούλου επισκέφθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου τα σχολεία ΣΚΓΕΘ: το Δημοτικό Σχολείο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Οι μαθήτριες των σχολείων ενημερώθηκαν για την ιστορία, τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και μέσω προβολής παρουσίασης ξεναγήθηκαν στους χώρους της. Τονίστηκε η αξία της Βιβλιοθήκης και του βιβλίου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τους ανθρώπους που τελούν υπό κράτηση.

Μετά από πρόταση του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού – Τουρισμού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων ΣΚΓΕΘ μέσα από την συλλογή των βιβλίων της και του ηλεκτρονικού διαδικτυακού της καταλόγου ( https://thivalib.openabekt.gr/ ).

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Σχολικών Μονάδων ΣΚΓΕΘ κ. Νίκο Αρμένη, τους εκπαιδευτικούς και τις μαθήτριες των σχολείων ΣΚΓΕΘ για την θερμή υποδοχή και την ζεστή φιλοξενία και για τα δώρα  (έργα ζωγραφικής μαθητριών) που προσφέρθηκαν στην  Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content