Ενδοοικογενειακή βία: Στη φυλακή όσοι «σηκώνουν χέρι», διπλάσιες ποινές αν είναι μπροστά παιδιά

Αυστηροποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία: όποιος σηκώνει χέρι σε βάρος συγγενή του θα τιμωρείται αυστηρά και ανάλογα με την βλάβη που προκαλεί.
Την ώρα που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αναδεικνύονται σε μάστιγα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αυστηροποίηση των ποινών για πάσης φύσεως κακοποιητές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, για απλή σωματική κάκωση ή βλάβη θα προβλέπεται πλέον φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ενώ η ποινή θα διπλασιάζεται εάν το θύμα είναι έγκυος ή εάν η κακοποιητική πράξη λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια ανηλίκου.

Η ποινή θα φτάνει τα τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκισης για όσους προκαλούν βαριές σωματικές βλάβες, ενώ εφόσον προκληθούν επικίνδυνες σωματικές βλάβες θα επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια.


Αν, τώρα, μεθοδευμένα και συστηματικά κάποιος από την οικογένεια προκαλεί χρόνια σωματικά ή ψυχολογικά μαρτύρια σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειας, η ποινή θα είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ πιο αυστηρές θα είναι οι ποινές εάν το θύμα είναι ανήλικο.

Τέλος, ακόμη και ο ψυχολογικός πόλεμος με απειλές, βρισιές και ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, με τις ποινές να αυξάνονται και εδώ εάν το θύμα είναι ανήλικο.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content