Έκτακτο: Φωτιά στα Άσπρα Σπίτια τώρα – φώτο

Τρίτη φωτιά στην Βοιωτία σήμερα

Πριν λίγο φωτιά ξέσπασε πίσω από το εργοστάσιο πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιο στην περιοχή των Άσπρων σπιτιών σε δύσβατη περιοχή με πολλούς πυλώνες ρεύματος κοντά.

Ήδη η Αντίκυρα είναι χωρίς ρεύμα.

Η πυροσβεστική έχει φτάσει στο σημείο

Εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Ταρσό Βοιωτίας ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής μέσω μηνύματος από το 112 να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τα Άσπρα Σπίτια. Επίσης όσοι βρίσκονται προς το Καρυώτι να εκκενώσουν προς την περιοχή Κυριάκι.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ώρα 18.50, 20.20, 22.30 ## Νέο VIDEO # ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ ΠΙΣΩ απο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ,‼️:
✅✅Πυρκαγιά πίσω -αλλα όπως δείχνει από την Παραλία Διστόμου – πολύ κοντά στο εργοστάσιo Αλουμινίου και της Protergia του Ομίλου MYTILINEOS .Ήδη επιχειρούν 2-3 οχήματα της πυροσβεστικής μας ενημέρωσαν από το 199 της Λιβαδειάς, ενώ κατεβαίνει και από το Δίστομο ένα ακόμη 🚒και κλιμάκιο του Δήμου με τον δήμαρχο Ioannis Stathas και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτης Δημάκας🛻🛻 . Η φωτιά είναι κοντά στον Ταρσό, λένε, ενώ αργότερα βγήκε προειδοποίηση του 112 για εκκένωση των οικισμών Καριωτη και Ταρσός, προς Κυριάκι Βοιωτίας και Παραλία Διστόμου .Στην κατάσβεση πήραν μέρος και ελικόπτερα.
✅✅🎯⛑️Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα είχε γίνει , όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
Συγκεκριμένα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθά για τον συντονισμό των δράσεων και ενεργειών και για την πυροπροστασία του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, λόγω ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορίας 5) .
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Διστόμου κ. Αναστάσιος Παντίσκας Tasos Pantiskas , εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, του Λιμεναρχείου Αντίκυρας, της Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας, καθώς και του Αλουμινίου της Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος
Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας
Ιωάννης Σταθας

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content