Έκπληξη για τον ακατάσχετο λογαριασμό και για ρυθμίσεις οφειλών

Στο τραπέζι της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να βρεθεί η ενεργοποίηση του προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού.

Το μέτρο αφορά τους συνεπείς οφειλέτες και παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί από το 2019 παραμένει παγωμένο μέχρι σήμερα. Με βάση την ρύθμιση, το ακατάσχετο όριο των 1250 ευρώ θα προσαυξάνεται με συγκεκριμένους συντελεστές ανάλογα με τον αριθμό και το ποσό των δόσεων που θα εξοφλούν οι οφειλέτες. 

Το ποσό του τραπεζικού λογαριασμού στο οποίο η Εφορία δεν θα μπορεί να βάζει χέρι θα αυξάνεται εφόσον ο οφειλέτης έχει ρυθμίσει τα χρέη του και έχει καταβάλει δύο δόσεις, έχει δηλώσει τον λογαριασμό για τον οποίο ζητά εξαίρεση από τις κατασχέσεις και πληρώνει εμπρόθεσμα τις δόσεις.

Παράλληλα, στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι τον Ιούλιο θα αυξηθεί ο αριθμός των οφειλετών που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις που τρέχουν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για βελτίωση των όρων ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων με στόχο την αύξηση της παραμέτρου των δικαιούχων.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της αγοράς πιέζουν για αλλαγές στη ρύθμιση καθώς υπάρχουν κόφτες που θέτουν εκτός την πλειονότητά των δυνητικά δικαιούχων με αποτέλεσμα να περιορίζεται η απήχηση του προγράμματος στους οφειλέτες και η αποδοτικότητά του για τα κρατικά ταμεία.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content