Εκκενώνονται χωριά στη Φθιώτιδα-Δύσκολη νύχτα για Βόρεια Εύβοια, Βοιωτία, Θεσσαλία, Μαγνησία

Σε συναγερμό είναι οι αρχές σε ότι αφορά στον δήμο Δομοκού καθώς το ρέμα της Κακάρας απειλεί ξανά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την Κακοκαιρία Daniel, το ρέμα της Κακάρας φούσκωσε και τα ορμητικά νερά σκεπάζουν τα χωράφια προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Τα νερά κινούνται προς το χωριό Σοφιάδα και τον οικισμό Πετρίλια και οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση τους.

Ήδη έφτασε στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112 που τους καλεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να κινηθούν προς το Νέο Μοναστήρι, αφού υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Να θυμίσουμε ότι τόσο η Σοφιάδα όσο και τα Πετρίλια είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές σε σπίτια και υποδομές από την κακοκαιρία Daniel.

Η κακοκαιρία Elias σαρώνει μεγάλο μέρος της χώρας και η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και στη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα, καθώς πολλές περιοχές τους, έχουν πλημμυρίσει και γίνονται συνεχώς εκκενώσεις οικισμών.

Ο… εφιάλτης επέστρεψε στη Θεσσαλία, που ακόμα μετρά της πληγές της από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και οι κάτοικοι της ζουν ξανά ώρες αγωνίας, ειδικά στο Βόλο. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης (28.09.2023) στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, στο Βόλο – «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας

Τεράστιες είναι οι πλημμύρες στο Βόλο, όπου ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά, όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ο Κραυσίδωνας έχει “σπάσει”, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τις 23.30, πραγματοποιήθηκαν 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς.

Συνεχείς είναι οι εκκενώσεις οικισμών και στη Λάρισα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη αρχικά στους οικισμούς Αρμένι και Νίκη Λάρισας, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένι και Νίκη απομακρυνθείτε προς #Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content