Εκδήλωση στη Λιβαδειά για την ευλογιά των προβάτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, στη Λιβαδειά, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “την ευλογιά των προβάτων”. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Γεώργιος Π. Ντασιώτης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Κωνσταντίνος Ν. Αποστολόπουλος.

Στην εκδήλωση η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Βοιωτίας, κα Μάμαλη Παναγιώτα, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για τη συγκεκριμένη νόσο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπισή της, καθώς και προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβει ο κάθε κτηνοτρόφος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γεώργιος Π. Ντασιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της εγρήγορσης επισημαίνοντας  πως, οι λόγοι που αποφασίστηκε η ενημερωτική ημερίδα είναι:

  • η μεγάλη σημασία της προστασίας των κτηνοτρόφων, λόγω οικονομικής ζημίας που ενδέχεται να υποστούν, (θανάτωση ζώων, παύση εμπορίου και  διακίνησης ζώων και προϊόντων), καθώς και η αυστηρή νομοθεσία, ακόμη και  το εμπάργκο που προβλέπεται σε χώρες που έχουν το πρόβλημα.
  • η υψηλή μεταδοτικότητα νοσήματος
  • η γειτνίαση με περιοχές  που είχαν  πρόβλημα και προέκυψε ο κίνδυνος εξάπλωσης και στη Βοιωτία.
  • η άμεση ανάγκη ενημέρωσης των Bοιωτών κτηνοτρόφων και εμπλεκόμενων με εμπόριο ζωικών προϊόντων για αποφυγή μετάδοσης της νόσου και
  • η διάθεση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της να προλάβουν την εμφάνιση του προβλήματος.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content