Εγκαίνια του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”

Παρουσία πολιτικών, αιρετών και εκπροσώπων φορέων της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Μαΐου τα εγκαίνια και ο αγιασμός των γραφείων του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την επωνυμία: «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που εδρεύει στη Λαμία (Θερμοπυλών και Κύπρου 1). Ο αγιασμός τελέστηκε από το Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Η «ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.» είναι ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, συμπράττει από κοινού με τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υποστηρίζοντάς τους στην άσκηση ευρέος φάσματος αρμοδιοτήτων τους με σκοπό την υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο.
Μέτοχοι της είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Κύρια αντικείμενα της είναι:
– Η ανάληψη εκπόνησης, εκτέλεσης, εποπτείας και επίβλεψης μελετών, έργων και δραστηριοτήτων για λογαριασμό των μετόχων της εταιρείας και των δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
– Η υποστήριξη τεχνικών υπηρεσιών των μελών της και άλλων ΟΤΑ.
– Η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος.

«Η ΣΚΑΠΑΝΗ έχει ήδη στελεχωθεί και δουλεύει εντατικά για την άρτια διοργάνωση του Ράλλυ των Θεών, για το Leader νότιας Εύβοιας, αλλά και για την εκπόνηση μελετών δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό και εκτελεστικό όργανο, μέσω του οποίου θα παραχθεί πάρα πολύ σημαντικό έργο σε επίπεδο μελετών και σε επίπεδο αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ιωάννης Περλεπές τόνισε:

«Η ΣΚΑΠΑΝΗ AE αποτελεί το νέο εργαλείο στην υπηρεσία των ΟΤΑ της Στερεάς Ελλάδας.
Φιλοδοξεί με τον Προέδρο της τον κ. Σπανό, τα εκλεκτά μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, τα έμπειρα Διοικητικά της Στελέχη και με ένα ευρύ πλέγμα ικανών εξωτερικών συνεργατών της να συμβάλλει στην από κοινού με τους ΟΤΑ εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής τους και στην ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας τους, αλλά και στην γένει υποστήριξη των ΟΤΑ, στην υλοποίηση των αυτοδιοικητικών τους αρμοδιοτήτων μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής τους υποστήριξης. Επίσης, φιλοδοξεί να συνδράμει την αναπτυξιακή προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσω της εμπλοκής της σε μια σειρά περιφερειακών αναπτυξιακών δράσεων, όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, το LEADER στη Ν. Εύβοια και στη Σκύρο, η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας και άλλων δράσεων που σχεδιάζονται και θα αναληφθούν».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content