Δίωρη στάση εργασίας εργαζομένων Γ.Ν. Θηβών

Στις 29/11/2023 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας  πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 13:00,καθώς και  μαζική συγκέντρωση έξω από τα εξωτερικά ιατρεία. Στη συγκέντρωση μίλησε η  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, Νάγια Ρενδούμη. 

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της διήμερης πανελλαδικής δράσης για την Υγεία αλλά και στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών στις 29  και 30/11. Στη συγκέντρωση συμμετείχε,επίσης, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών  Βοιωτίας και μίλησε ο πρόεδρός της, Τάσος Μαλλές. 

Με την παρουσία τους στήριξαν εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία καθώς και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, ενώ στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι Δημήτρης  Θεοδώρου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Κώστας  Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας και Φιλιώ Πρωτόπαπα,  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας. 

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι τα εξής: 

• Άμεση ανάκληση των αναθέσεων των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες – Να μην απολυθεί κανένας από τους συναδέλφους με Σ.Ο.Χ. 

• Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (Σ.Ο.Χ., με τρίμηνες συμβάσεις, επικουρικοί, μέσω ΔΥΠΑ, μέσω ΕΟΔΥ, κ.ά.) 

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο μας 

• Καμία εφαρμογή Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού (Σ.Δ.Ι.Τ.) μέσα στα Νοσοκομεία – ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις 

• Καμία συγχώνευση ή κλείσιμο τμημάτων ή υγειονομικής δομής 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΝΟ.Θ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΡΕΝΔΟΥΜΗ ΝΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content