Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας: Ένα Κέντρο Πολιτισμού, Παιδείας και Διασκέδασης στην Καρδιά της Πόλης – Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θήβας αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αναστροφής και αναβάθμισης, χάρη στην αφοσίωση και τον ενθουσιασμό της Αναστασίας Κούκου. Η κ. Κούκου, με την πρωτοβουλία της, μετέτρεψε έναν αρχικά παραμελημένο χώρο σε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που προσφέρει πολλά πέραν από τα βιβλία.

Η ανακαίνιση αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στην αισθητική ανανέωση του χώρου, αλλά περιελάμβανε επίσης την προσθήκη δύο υπολογιστών, προσφέροντας έναν σύγχρονο χώρο εκμάθησης και έρευνας. Στο κτίριο του παλιού δημαρχείου, η βιβλιοθήκη αποτελεί πλέον ένα ζεστό περιβάλλον στο κέντρο της Θήβας, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμος Θηβαίων έχει αξιοποιήσει πλήρως αυτόν τον χώρο, προσφέροντας μια πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων. Μια εξαιρετική παράδοση που συνεχίζεται και ενισχύεται, όπως φαίνεται και από τη δράση που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 28 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση αυτή επικεντρώθηκε στους μικρούς φίλους μας, προσφέροντας τους έναν χώρο όπου με χαρά και διασκέδαση μπορούσαν να εξερευνήσουν τον κόσμο του πνεύματος και του παιχνιδιού.

Τα παιδιά απόλαυσαν ποικίλες δραστηριότητες, περιλαμβανομένου του χορού, της ακρόασης παραμυθιών για τον Καρυοθραύστη, και της συμμετοχής σε όμορφες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Η Μαρία Παπαλουκά, εθελόντρια στο επάγγελμα οικονομολόγος, αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης, βοηθώντας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα διασκέδαζε και αλληλεπιδρούσε με τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του ΔΟΘ κ. Σέρκα Μουλκιαρώτου για τις δράσεις και την πορεία της βιβλιοθήκης μας

Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θήβας αναδεικνύεται όχι μόνο ως ένας χώρος διαβάσματος, αλλά και ως ένα κέντρο κοινότητας που προωθεί τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση. Η στήριξη της τοπικής κοινότητας και η ενεργή συμμετοχή των εθελοντών συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός δυναμικού χώρου που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων.

ΣΟΥΠΕΡ COMBO ΔΩΡΟ*

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content