Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας: #Cancel του μίσους 

#Cancel του μίσους 

Περί συλλογικής ευθύνης… 

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του Όλιβερ, αυτή τη στιγμή  βιώνουμε μία τραγική κατάσταση, με ένα ολόκληρο χωριό να έχει γίνει στόχος μιας ρητορικής  μίσους.  

Τόσο οι Αστυνομικές όσο και οι Εισαγγελικές Αρχές αλλά και οι δημότες και η δημοτική αρχή  καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να  καταλήξουμε σε ένα τεκμηριωμένο συμπέρασμα, προκειμένου να μην στοχοποιηθούν και να μην  κατηγορηθούν άδικα πρόσωπα, όπως συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με διάφορα  επώνυμα πρόσωπα (celebrities).  

Ως κοινωνία καταδικάζουμε και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υιοθετούμε ναζιστικές  πρακτικές, όπως αυτή της συλλογικής ευθύνης. 

Με βάση τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, έγιναν όλες οι σφαγές των μαρτυρικών χωριών, την  οποία βλέπουμε σήμερα, παραμονές του μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας, αυτού των  Καλαβρύτων (13 Δεκεμβρίου 1943), να επαναλαμβάνεται.  

Ο θάνατος του Όλιβερ έγινε αφορμή για να αναδειχθούν ότι το μίσος, ο ναζισμός και ο φασισμός  είναι ακόμη εδώ, τόσο ως πολιτικό όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο.  

Δυστυχώς, τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κωφεύουν για τις  απειλές που δέχεται δημοσίως η Αράχωβα.  

Είδαμε ακόμη και πολιτικά πρόσωπα – τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης – να  ενθαρρύνουν τη ρητορική μίσους στο βωμό της δημοσιότητας.  

Ως απόγονοι θυμάτων ναζισμού ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις απειλές που  δέχεται δημοσίως το χωριό μας – όπως ακριβώς έκανε για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Όλιβερ  και καλούμε τόσο τους εκπροσώπους της όσο και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση για το αν  ενθαρρύνουν ή αποδοκιμάζουν τη δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους.  

Το #cancel_Αράχωβα ως κοινωνική πρακτική αύριο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε  #cancel_Ελλάδα από όλο τον πλανήτη. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο 

του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content