Δήμαρχος Αλίαρτου – Θεσπιεών :Συνεχίζονται οι αποδεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών

Αραπίτσας Γιώργος : Στην Πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ,έγινε ενημέρωση των συμβούλων και των Δημοτών, για το θέμα των δεσμεύσεων οι οποίες έγιναν πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Δόθηκαν όλες οι απαντήσεις και τα στοιχεία που αφορούσαν την ημερομηνία αποστολής των δεσμεύσεων τόσο για το 2023,
όσο και για το 2022. Δόθηκε έγγραφη απάντηση, υπογεγραμμένη απο τον Διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών και την προϊσταμένη της Ταμειακής υπηρεσίας, στον αρχηγό της μειοψηφίας, αν και όφειλε να γνωρίζει τόσο αυτός όσο και η πρώην Αντιδήμαρχος οικονομικών, η οποία είναι Δημοτική σύμβουλος της παράταξής του.
Μέχρι την ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν γίνει 98 αποδεσμεύσεις και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 115. Δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κανένας δεσμευμένος λογαριασμός κάτω των 500 Ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας και των ενδιαφερόμενων Δημοτών, που έχουμε έρθει σε επικοινωνία. Σε περίπτωση που βρεθεί μετά τον έλεγχο που διεξάγεται ενδελεχώς, θα ενημερώσουμε την Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά την ισχυρή και νωπή εντολή που πήρε η παράταξή μας στις πρόσφατες εκλογές, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας, για να αιτιολογήσει την παρουσία του και να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες,συνεχίζει να κατηγορεί την Δημοτική αρχη των 20 ημερών παραπληροφώντας τους Δημότες.

Όσο για την πρότασή του για τον σοβαρό σχεδιασμό με νόμιμο τρόπο για την είσπραξη των οφειλών, ας μας αναφέρει τι έχει προσφέρει και γιατί δεν υλοποιήθηκαν απο την καθ’ ύλην αρμόδια τα προηγούμενα χρόνια και επιρρίπτει ευθύνες στην νεα Δημοτική Αρχη.Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά στον αρχηγό της μειοψηφίας ότι δεν είμαστε εμείς που αυξήσαμε τα τέλη, ούτε εμείς κάναμε Χριστουγεννιάτικες δεσμεύσεις.

Για να μην παραφράζονται οι τοποθετήσεις μας και όσα λέμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξή μας μαζί με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινάει την διαδικασία για την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων για να ενημερώνονται απευθείας ολοι οι Δημότες που δεν μπορούν να βρίσκονται στον χώρο της συνεδρίασης.
Αραπίτσας Γεώργιος

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content