Διάδρομος γυμναστικής: Ποια λάθη κάνεις και δεν καις λίπος

Μπορεί με την είσοδό σου στο γυμναστήριο να «ορμάς» σε αυτόν, μπορεί να επένδυσες και να απέκτησες στον χώρο σου έναν τέτοιον, όμως κάποιο ορατό αποτέλεσμα ακόμα να δεις. Τι έχει πάει λάθος, αφού χτυπάς χιλιόμετρα σχεδόν καθημερινά πάνω του;

Όσο εύκολος κι αν φαίνεται στη χρήση, ένας διάδρομος γυμναστικής ή ακόμα και ένα ελλειπτικό https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimataχρειάζεται τεχνική και μέθοδο για να γίνει σύμμαχός μας στον σχηματισμό μιας καλύτερης φυσικής κατάστασης. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια λάθη μπορεί να κάνεις κατά την άσκησή σου σε αυτόν.

  1. Δεν κάνεις προθέρμανση

Συμφωνούμε, η προθέρμανση είναι η πιο βαρετή διαδικασία της γυμναστικής, όμως αν έχεις κατά νου μόνο την υλοποίηση του προγράμματος που έχεις να «βγάλεις», κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το βγάλεις: Η σωστή προθέρμανση προετοιμάζει το σώμα σου να ανεβάσει ρυθμούς, ταχύτητες και αντοχές, κάνοντας έτσι τους στόχους σου πιο εφικτούς. Φυσικά, η προθέρμανση είναι το Α και το Ω της γυμναστικής, αφού προφυλάσσει το σώμα από τυχόν τραυματισμούς.

  1. Τρέχεις, τρέχεις και τέλος

Χωρίς κανένα πρόγραμμα στο μυαλό, ανεβαίνεις πάνω στον διάδρομο και περιμένεις να δεις αποτελέσματα. Πώς να βοηθήσει όμως ένας διάδρομος γυμναστικής όταν καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησής σου σε αυτόν δεν κάνεις καμία παραλλαγή στο πρόγραμμά σου; Εναλλαγές ανά 1-2 λεπτά μεταξύ τρεξίματος και βαδίσματος μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επίσης, όσο ανεβαίνει το επίπεδό σου καλό είναι να διαμορφώνεις το πρόγραμμα τρεξίματος ανά εβδομάδα, ώστε να μη συνηθίσει το σώμα στην ίδια ρουτίνα.

  1. Multitasking

Μπορεί το multitasking να γράφει καλά στο βιογραφικό σου, όμως δεν γράφει το ίδιο καλά και στη γυμναστική σου. Το να πείθεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να διαβάζεις ένα βιβλίο ή να παρακολουθείς μια ταινία παράλληλα με τη γυμναστική στον διάδρομο δεν βοηθά την προσπάθειά σου, καθώς ασυναίσθητα ρίχνεις τους ρυθμούς σου λόγω των περισπασμών.

Δεν κάνεις άλλες ασκήσεις

Με το που κατεβαίνεις από τον διάδρομο, σκουπίζεσαι και χαιρετάς: Πώς περιμένεις το σώμα σου να δράσει λοιπόν όταν το εξασκείς μόνο με μία άσκηση; Το τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστικής μπορεί να «απασχολεί» πολλούς μύες, όμως για να βελτιστοποιήσεις τη φυσική σου κατάσταση δεν είναι αρκετοί. Γι’ αυτό, δοκίμασε να κάνεις καύσεις και σε άλλα μηχανήματα, χρησιμοποιώντας κι άλλα όργανα.

Οι διάδρομοι τρεξίματος μπορεί να έχουν πολλά οφέλη για το σώμα μας, όμως δεν είναι και θαυματουργοί: «Θαύματα» κάνει η συνολική μας προσπάθεια που περιλαμβάνει ασκήσεις για όλο μας το σώμα, αφού κάθε σημείο του θέλει και ειδική… μεταχείριση. 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content