Στο πλαίσιο της προώθησης της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ενίσχυσης της πράσινης ανάπτυξης, ο Δήμος Αλίαρτου – Θεσπιέων διοργάνωσε μια σημαντική δράση δενδροφύτευσης στις περιοχές Θεσπιές και Μαυρομμάτι. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με την ενεργή συμμετοχή μαθητών από τα τοπικά σχολεία, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφοσίωση για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η δράση περιλάμβανε την φύτευση συνολικά 320 δέντρων, εκ των οποίων 120 ήταν μεγάλα δέντρα και 200 μικρότερα, προσφέροντας έτσι στην περιοχή νέα ζωή και μια φυσική αναπνοή. Τα δέντρα αυτά επιλέχθηκαν με βάση την καταλληλότητά τους για την περιοχή και την ικανότητά τους να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία, από την προετοιμασία του εδάφους μέχρι τη φύτευση και την αρχική φροντίδα των νέων φυτών. Η δράση αυτή αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους να μάθουν την αξία της φύσης και να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με το περιβάλλον, ενώ παράλληλα προωθήθηκε η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με τους θεσμούς.
Ο Δήμος Αλίαρτου – Θεσπιέων ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους για τη συμμετοχή τους, καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της δενδροφύτευσης. Με αυτές τις δράσεις, συνεχίζουμε να χτίζουμε μια πιο πράσινη και βιώσιμη περιοχή για τις επόμενες γενιές.