«Δεν αναζητούμε πλέον σορούς, αλλά ανθρώπινα μέλη» λέει διασώστης στα Τέμπη

Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας μίλησε στην ΕΡΤ για τις έρευνες που γίνονται στο σημείο που συγκρούστηκαν τα τρένα.

«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Χωρίς τα βαριά μηχανήματα δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν αρκετά άτομα στο κυλικείο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθούν στους οικείους τώρα πια οι άτυχοι επιβάτες, προκειμένου και αυτοί να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και για να ησυχάσουν και οι οικογένειες.

Με ποιόν τρόπο που δημιουργείται αυτό το τείχος μαζί με τους άλλους συναδέλφους σας με σεντόνια, με ότι τρόπο μπορείτε από το αδιάκριτο βλέμμα της κάμερας που είναι εκεί για να μεταφέρει το γεγονός, ήταν η ερώτηση που δέχτηκε από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

«Είμαι πολύ υπερήφανος ως Έλληνας πολίτης και συνάμα πολύ τυχερός που έχουμε αυτό το συγκεκριμένο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο πάντοτε υπερβάλει . Το έχω ζήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις και εγώ είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που με αφήνουν να δουλεύω δίπλα τους», τόνισε ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης.

«Μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, κανείς δεν θυμίζει Ράμπο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν διστάζουν να χωθούν κάτω, να αιωρούνται από πάνω σίδερα, για να βγάλουν έξω ένα νεκρό έτσι; Σκεφτείτε το αυτό, σκεφτείτε το τι προσδοκά να κάνει, για να τον αποδώσουν στην οικογένειά του», τόνισε ο εθελοντής διασώστης και ευχήθηκε ότι «μέσα από την προβολή αναδεικνύεται το έργο με την ελπίδα να γίνουμε περισσότεροι ως εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα»

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content