Δελτίο τύπου για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Θήβας

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, περίπου στις 16.45 εκδηλώθηκε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση πίσω από βιομηχανική μονάδα της περιοχής, σε απόσταση 900 περίπου μέτρων βορειοανατολικά των εγκαταστάσεων του ΦοΔΣΑ {Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  (ΧΥΤΑ) Θήβας}.

Ο υπεύθυνος φύλακας των εγκαταστάσεων ενημέρωσε την Πυροσβεστική και το σύνολο του προσωπικού, το οποίο άμεσα βρέθηκε στον χώρο των εγκαταστάσεων, όπου με τον εξοπλισμό που διαθέτει ο ΦοΔΣΑ (μπουλντόζα, φορτωτές, υδροφόρα – πυροσβεστικό, σταθερό αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης κ.ά.), η φωτιά ελέγχθηκε και κατασβέστηκε αμέσως μόλις πλησίασε στη ζώνη αντιπυρικής προστασίας, στην περίφραξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια, ο Δήμος Θηβαίων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισαν τη φωτιά εκτός των εγκαταστάσεων, στις γειτονικές δασικές εκτάσεις.

Για την πλήρη προστασία των εγκαταστάσεων, μετά από άδεια του Δασαρχείου, ο εξοπλισμός του ΦοΔΣΑ χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία επιπλέον αντιπυρικών ζωνών εκτός του ΧΥΤΑ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των υπευθύνων των έργων και όλο το προσωπικό που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο και αποσόβησε τον υπαρκτό κίνδυνο καταστροφής των εγκαταστάσεων. Αποδείχθηκε ότι η υποδομή του ΦοΔΣΑ σε έμπειρο προσωπικό, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό πυρόσβεσης είναι επαρκέστατη και αποτελεσματικότατη.

Το σύνολο των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ) από το πρωί λειτουργούν κανονικά.

Από την Γενική Διεύθυνση

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content