Χριστούγεννα με επιταγή ακρίβειας, νέο market pass και «έξτρα» επίδομα θέρμανσης

Η επίσημη αποτύπωση της καλής πορείας των εσόδων αναμένεται να επιφέρει την επέκταση τριών προηγούμενων σημαντικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία δείχνουν πως από την υπεραπόδοση των εσόδων θα προκύψει ένα εξτρά ποσό τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε νέα μέτρα στήριξης όπως η επιταγή ακρίβειας, νέο marke pass και διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες και θα δώσουν βοήθεια σε πολίτες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εξετάζονται είναι είτε μια νέα επιταγή ακρίβειας είτε μια παράταση του Market Pass μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, όπως είπε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις πιθανότατα για την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και για όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για να ζεσταθούν.

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν στα ήδη ανακοινωμένα όπως το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, η αύξηση του κατώτατου μισθού και το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση των συντάξεων κατά 3.1%.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content