Χαλκίδα: Γυναίκα “καμικάζι” ξάφριζε ηλικιωμένες

Εξιχνιάσθηκαν ληστεία και απόπειρα ληστείας, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε περιοχές της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μία αλλοδαπή

Κατασχέθηκαν προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και είδη ένδυσης που έφερε κατά την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μία αλλοδαπή, μεσημβρινές ώρες της 24-03-2023 στη Χαλκίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα:

Βραδινές ώρες της 15-03-2023, αφού στάθμευσε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας, προσέγγισε μία ηλικιωμένη που βάδιζε στην περιοχή και αφαίρεσε την τσάντα που έφερε στον ώμο της, απωθώντας ταυτόχρονα την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Η αφαιρεθείσα τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της ηλικιωμένης.

Πρωινές ώρες της 23-03-2023, φορώντας ομοίως προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας, προσέγγισε μία άλλη ηλικιωμένη, την ώρα που εκείνη εξερχόταν από ανελκυστήρα ορόφου πολυκατοικίας και με τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει, καθώς η παθούσα αντιστάθηκε και η συλληφθείσα τράπηκε σε φυγή.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και είδη ένδυσης που έφερε κατά την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, καθώς και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση αυτών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content