Ας υπογράψουμε όλοι: Εξαίρεση της Βοιωτίας από την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συγχώνευση των δυο Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας ή για τον καθορισμό του ενός Πρωτοδικείου ως Μητροπολιτικού και του ετέρου ως Περιφερειακού οδηγεί σε βέβαιο οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό τη μία από τις δυο πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η Λιβαδειά και η Θήβα είναι οι έδρες δύο πρώην μεγάλων επαρχιών και η διάρθρωση των Δημόσιων Υπηρεσιών αλλά και των Δικαστικών Δομών, εν προκειμένω, εξυπηρετεί εκτός από τους δημότες των ίδιων των πόλεων και τους πολίτες των γύρω περιοχών, που βρίσκονται στην διοικητική σφαίρα των δύο κέντρων.

Η απρόσκοπτη λειτουργία και των δύο Δικαστικών Δομών, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι και σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη.

Τα επιχειρήματα για την λειτουργία των δύο Δικαστικών Δομών στην Βοιωτία (Πρωτοδικείο Λιβαδειάς και Πρωτοδικείο Θήβας) είναι περισσότερα σε αντίθεση με εκείνα της λειτουργίας ενός μόνο Πρωτοδικείου, με κυριότερο μεταξύ άλλων ότι, τα δύο Πρωτοδικεία υπάγονται σε διαφορετικά Εφετεία.

ΥΠΟΓΡΆΨΤΕ ΕΔΩ

_____

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ψήφισμα υπέρ της διατήρησης των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας – Περιφέρειες – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (airetos.gr)

Γ. Ντασιώτης: Επιβεβλημένη η εξαίρεση της Βοιωτίας από το νέο Δικαστικό Χάρτη (radiothiva.gr)

Η θέση της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης για τα Πρωτοδικεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – permissos.gr

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ – “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ (ls-stereas.gr)

Πούλου: Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά ή Πρωτοδικείο στη Θήβα; – Μία μόνο απάντηση υπάρχει: Πρωτοδικεία και στη Λιβαδειά και στη Θήβα! | ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (syriza.gr)

31.1.2024_ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ (hellenicparliament.gr) ερωτών Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινό Δ.Τ. των εργαζομένων στα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς για τα Πρωτοδικεία – iparnassos

“Η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών (…)”
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
19/01/2024
Συνεχίζουν διεκδικητικά οι δικηγόροι | Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (olomeleia.gr)

Πρωτοφανής κινητοποίηση στη Θήβα- 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου – video Dailymotion
(Δηλώσεις Βουλευτών, Αυτοδιοικητικών, θεσμικών και φορέων για την διατήρηση των δύο Δικαστικών Δομών)

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content