Μεγάλη συμμετοχή στον 41ο “Δρόμο Θυσίας Διστόμου”
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Ιουνίου ο 41ος “Δρόμος Θυσίας Διστόμου”, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τη Σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.
Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, με την τεχνική υποστήριξη της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Συνολικά, στους αγώνες έλαβαν μέρος 213 συμμετέχοντες, σε τρεις διαφορετικές διαδρομές.
Αναλυτικότερα:
- Στην κύρια διαδρομή των 11,2 χιλιομέτρων, από τον Καρακόλιθο — τόπο μαρτυρίου, όπου 40 μέρες πριν τη Σφαγή εκτελέστηκαν 134 άνδρες από την ευρύτερη περιοχή — μέχρι την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Δίστομο, συμμετείχαν 145 δρομείς και 28 περιπατητές που ξεκίνησαν νωρίτερα.
- Στην παιδική διαδρομή των 1,1 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 38 παιδιά, αγόρια και κορίτσια.
- Στη διαδρομή των ΑμεΑ, μήκους 500 μέτρων, συμμετείχαν ένα παιδί και ένας ενήλικας.
Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν ακόμη συμβολικό φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, μετατρέποντας τη μνήμη σε πράξη και συμμετοχή.
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025, ο «41ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου», στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, ενώ την Τεχνική υποστήριξη του αγώνα είχε η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).
Τα αποτελέσματα του αγώνα περιγράφονται αναλυτικά: https://drive.google.com/file/d/1dpdU6sIkLzxs-Phow_aXSkNABOsSqEmV/view?usp=sharing
Φωτογραφίες: