Απόκριες στο ΟΧΕΚ Θήβας: Η Ζωή Συνεχίζεται σε Κάθε Ηλικία – Ο “γάμος” που έδωσε χαρά στο γηροκομείο Θήβας

Έφτασαν και οι απόκριες. Κανείς δεν είναι μόνος! Είναι το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί.

Το γηροκομείο ΧΕΚ Θήβας, πραγματοποίησε μία “ζεστή” εκδήλωση για τους “φιλοξενούμενους” της τρίτης ηλικίας.

Ο Διευθυντής και η Πρόεδρος του γηροκομείου , διοργάνωσαν πάρτυ ΜΑΣΚΕ με “γαμπρό” και “νύφη” εν όψη των Αποκρεών στο γηροκομείο ΟΧΕΚ της Θήβας. Σκοπός της εκδήλωσης, να νιώσουν οι τρόφιμοι όπως ένιωθαν κάποτε, στα νιάτα τους, όταν διοργάνωναν πάρτι μασκέ. Να νιώσουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα , ότι είναι ακόμα εδώ, είναι ακόμα γεμάτοι ψυχή και έτοιμοι να διασκεδάσουν όπως όλες οι ηλικίες αυτή την εορταστική περίοδο.

Ένα πάρτι που τα είχε όλα, είχε χαρά, είχε χορό, είχε ζεστασιά , είχε και ευαισθησία. Συγκινημένοι οι καλεσμένοι οι οποίοι συμμετείχαν στο πάρτι των ηλικιωμένων, συγκινημένοι με την “παιδικότητα” που έβλεπαν στα πρόσωπα των τροφίμων ηλικιωμένων, συγκινημένοι για την χαρά και τη λάμψη των ματιών τους.

Και το μήνυμα… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ, μαζί σας, με το προσωπικό του γηροκομείου που πάντα τους κάνει και νιώθουν παιδιά.

Είμαστε εδώ μαζί σας και χορεύουμε και διασκεδάζουμε γιατί για εμάς τίποτε δεν έχει τελειώσει αφού έχουμε την Βάσω (πρόεδρο), τον Γιώργο ( Διευθυντή) , τα μέλη του γηροκομείου που πάντα μας συμπεριφέρονται με αγάπη και στοργή. Πάντα διοργανώνοντας εκδηλώσεις, εκδρομές , για εμάς, εμάς που δεν είμαστε στο περιθώριο, είμαστε όλοι μαζί σε μία όμορφη και ζεστή παρέα και ζούμε ακόμα τη ζωή μας. Η ζωή είναι λίγη και αξίζει κάθε στιγμή να περνάμε όμορφα με αγάπη και ζεστασιά, είτε είμαστε στην αρχή είτε σε προχωρημένη ηλικία.

Το esterea φτάνοντας στο γηροκομείο το  υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι γεμάτοι χαρά, στα μάτια τους διέκρινε κανείς  μία λάμψη. Ήθελαν να φωτογραφηθούν, ήθελαν να χορέψουν. Πιο “παιδιά” από τα παιδιά σαν να ένιωσαν.

 

Η όμορφη αυτή γιορτή ξεκίνησε με το δείπνο των ηλικιωμένων στις τραπεζαρίες τους, στη συνέχεια έγινε ο … “γάμος” άρχισε το γλέντι με τους υποτιθέμενους κουμπάρους και τα συμπεθέρια. Η γιορτή μας έκλεισε με τα γενέθλια του γαμπρού αφού έτυχε χθες να κλείνει τα 70του χρόνια. Συγκινημένος έσβησε το κεράκι του και δέχτηκε τις ευχές όλων.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο κ. Βάσω Λάσπη και στον διευθυντή κ. Γιώργο Κιούση καθώς και τους εργαζόμενους,  οι οποίοι τελούν έργο καρδιάς.  Δεν συντηρούν απλά το γηροκομείο, “ζουν” τις στιγμές με τους ηλικιωμένους, δίνουν ψυχή και σώμα. Οι ηλικιωμένοι στο ΟΧΕΚ Θήβας είναι πλέον οι “γονείς” τους. Έχουν γίνει ένα με τους τρόφιμους και προσπαθούν συνεχώς να τους προσφέρουν αυτά που τους λείπουν και έχουν ανάγκη. Αγάπη, συντροφιά και φροντίδα.

Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφίες από αυτή τη γιορτή των “μεγάλων” η οποία αξίζει πιο πολύ από κάθε άλλη γιορτή , ανεβάζοντας την ψυχολογία της ευαίσθητης ηλικίας.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content