“Αποκλεισμός μαθητών, από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω απουσιών, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου”

“Συναντήθηκα σήμερα, 27 Μαΐου 2024, με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας  Διεύθυνσης Βοιωτίας, κ. Ιωάννη Παναγιώτου, προκειμένου να συζητήσουμε το πρόβλημα που προέκυψε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και το οποίο έχει αναστατώσει και κινητοποιήσει τους μαθητές του νομού.

Πρόκειται για 130 μαθητές από το σύνολο των 195, που σπουδάζουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και αποκλείονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού δεν τους επετράπη να συμμετάσχουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω απουσιών.

Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου, αδικεί παράφορα τους συγκεκριμένους μαθητές, που δεν έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση μόνο τη φοίτηση αφού αφορά σε εργαζόμενους και μάλιστα με κυλιόμενα ωράρια εργασίας και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις ταυτόχρονα.

Η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση πρέπει άμεσα να βρει λύση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για να μην αποκλεισθούν οι μαθητές-εργαζόμενοι από τις ενδοσχολικές εξετάσεις απόκτησης του πτυχίου τους αλλά και για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.”

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας 

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content