Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στη Βοιωτία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας


Τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώσθηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 το πρωί στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο τοποθετήθηκε πλησίον της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Η τελετή έγινε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Σπανουδάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Γεώργιου Καραχάλιου.

Το εν λόγω Μνημείο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Λεβαδέων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας, ο πρόεδρος της οποίας, Υπαστυνόμος Β’ Ζαχαρίας Καρακώστας, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογότατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ.κ. Γεώργιου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση περί αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αστυνομικών. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναγνώσθηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ επιπλέον σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν και οι Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, κ. Ελευθέριος Κτιστάκης και κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Μπακούμης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος.

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν ακόμα, οικείοι του τέως Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος «έπεσε» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ, Αξιωματικοί Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, των Ενώσεων Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της τελετής, την οποία παρουσίασε ο Αστυνόμος Β’ Παναγιώτης Γελέκας, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τους Βουλευτές που παρέστησαν, τον Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr