Απάντηση στον Δήμαρχο κ. Καραμάνη: Επί της ουσίας κύριε Δήμαρχε…

Επί της ουσίας κύριε Δήμαρχε…

Αγαπητέ Δήμαρχε, ευχαριστούμε για τα μαθήματα Δημοκρατίας που παραδώσατε, ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να μην παραλείπατε την σημαντική σας ευθύνη να απαντάτε στα ερωτήματα που σας απευθύνουν οι πολίτες ή ομάδες πολιτών. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα να ρωτάμε και δικό σας καθήκον και υποχρέωση να απαντάτε. Σας έχουμε απευθύνει πέντε ερωτήματα που επαναλαμβάνουμε στο τέλος και αυτής της επιστολής, μιας και στην προηγούμενη δεν απαντήθηκαν όλα, απαντήθηκαν εν μέρει ή γενικόλογα και αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Εκτιμούμε, επίσης, τα γρήγορα ανακλαστικά σας να απαντήσετε, αλλά παραβλέψατε πολλά και σπουδαία στο μάθημά σας περί δημοκρατίας. Εκτός της Ισηγορίας (Ελευθερία του Λόγου) που αναφέρατε, βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι και η Αρχή της Ισότητας. Η κοινωνική ισότητα απαιτεί την απουσία επιβεβλημένων ορίων κοινωνικής τάξης ή κάστας και ίση αντιμετώπιση σε άτομα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις αρχές αυτές, όλοι οι άνθρωποι είναι ισάξιοι, ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης, εισοδήματος, γλώσσας, θρησκείας, ιδεολογίας και κατάστασης της υγείας του.

Παρότι τα αναφέρουμε, δεν είναι σκοπός μας, να σας κάνουμε μάθημα Δημοκρατίας. Καθηγητής είστε και τα γνωρίζετε! Αν η Αρχή της Ισότητας είναι το ίδιο σημαντική και σε εσάς επισκεφτείτε τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» και του προέδρου του Ευστάθιου Φλώρου για να διαπιστώσετε ο ίδιος ότι το κόμμα αυτό εκφέρει ρατσιστικό, μισαλλόδοξο λόγο και απαξίωση όλων των κοινοβουλευτικών λειτουργιών, προσώπων και κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και αυτού που ανήκετε. Αυτό έπρεπε να το είχατε εξετάσει εσείς ή οι σύμβουλοί σας πριν παραχωρήσετε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Στην Δημοκρατία υπάρχουν όρια και Θεσμοί και είναι ο Θεσμικός σας ρόλος που σας επιβάλλει να επέμβετε, όπως ακριβώς έκαναν οι προκάτοχοί σας το 2017 με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που ρητά αναφέρει ότι πάρθηκε «Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα….. ». Το Δημοτικό Συμβούλιο θεώρησε ότι η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής μπορεί να διαταράξει την κοινωνική ισότητα και ορθώς έπραξε για την προστασία των πολιτών και του λαού. Παράλληλα, στη βάση αυτής της απόφασης το 2019 ΟΜΟΦΩΝΑ άρθηκε ανάλογη παραχώρηση της ίδιας αίθουσας προς το κόμμα «Εθνική Ελπίδα» – ένα φιλοβασιλικό / ακροδεξιό κόμμα. Και στις δυο αποφάσεις, των δυο διαφορετικών, δημοτικών συμβουλίων ψήφισαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται τώρα και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο στην παράταξή σας και θα σας το επιβεβαιώσουν.

Είναι αίολο το επιχείρημά σας περί μη καταδικαστικής απόφασης ή απόφασης για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του πρόεδρου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» Ευστάθιου Φλώρου διότι ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δεν υπήρχε για την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ή την «Εθνική Ελπίδα», το 2017 και 2019 αντίστοιχα, και ακολούθως δεν λήφθηκε υπόψη όπως εσείς προνομιακά προφασίζεστε για την περίπτωση της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ». Για την ακρίβεια οι Χρυσαυγίτες ήταν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και η Λιβαδειά είχε την παρρησία να τους χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους».

Στην επιστολή μας σας διευκρινίσαμε, στοχεύστε στην ουσία της απόφασης: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αναγνωρίζοντας την μαρτυρική ιστορία του τόπου, τα θύματα, τους αγώνες των κατοίκων και τα ανεξίτηλα σημάδια από το σαρωτικό πέρασμα του ναζισμού από το τόπο και την πόλη που η κεντρική της πλατεία έχει μνημείο εκτελεσμένων από τους ναζί, την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ναζιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα, επιβεβαιώνει ότι ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στη Λιβαδειά…..». Επισκεφτείτε, έστω και τώρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» για να διαπιστώσετε όπως εμείς και πολλοί άλλοι πολίτες, αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω. Ισχυρίζεστε ότι: «Σαφώς και είναι καταδικαστέα κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού καθώς και τα μορφώματα αυτών…» όμως, εδώ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι χωρίς σκοπιμότητα παραλείψατε τον ρατσισμό που αναφέρεται στην απόφαση. Όσο φιλικά διακείμενος και να είναι κάποιος με αυτό το κόμμα, το ελάχιστο που θα διαπιστώσει είναι επικίνδυνα ρατσιστικά παραληρήματα εθνικοφρόνων, βγαλμένα από τα σάπια σεντούκια της χούντας. Και όπως προβλέπει η ουσία της απόφασης που σκόπιμα αγνοείτε: «η προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο» είναι υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, αγαπητέ Δήμαρχε, η λειτουργία και η φύση του Δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ευαίσθητη με πολλές «κερκόπορτες» που αναγεννώνται συνεχώς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν «ανοίγουν» με δόλο, ωστόσο, όταν ανοίγουν οι συνέπειες είναι πάντα καταστροφικές. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι όλα τα παραπάνω θα σας πείσουν και ότι δεν θα προχωρήσετε σε ενέργειες που αφήνουν ανοχύρωτη την πόλη της Λιβαδειάς σε ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες και μισαλλόδοξες θεωρίες. Ο λαός της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πλήρωσε με αίμα την ναζιστική θηριωδία. Το μνημείο των απαγχονισθέντων στην πλατεία «Εθνικής Αντίστασης», το Δίστομο και το Καλάμι θα μας/σας το θυμίζουν. Θυμηθείτε ότι την απόφαση και την ευθύνη την πήρατε μόνος σας χωρίς καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να κάνετε.

Παρακάτω τα αναπάντητα ερωτήματά που σας απευθύναμε στην προηγούμενη επιστολή μας που πρέπει να απαντήσετε. Κύριε Δήμαρχε:

¾     Καταστρατηγείτε ή όχι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν αποφασιστεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες;

¾     Αγνοείτε ή αρνείστε το σκεπτικό της απόφασης που η ιδεολογική του «μήτρα» ψήφισε ομόφωνα;

¾     Αγνοείτε ή αρνείστε το σκεπτικό της απόφασης που σύμβουλοι της παράταξής του

υπερψήφισαν;

¾     Θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο ακροδεξιό κόμμα δεν είναι ρατσιστικό και δεν εκφέρει

μισαλλόδοξο λόγο;

¾     Θα δούμε στις επερχόμενες εθνικές επετειακές εκδηλώσεις, όπως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πολιτικά πρόσωπα που έλκουν την ιδεολογία τους στο ναζισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία κάτι που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ / ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content