Απάντηση Γιώργου Αραπίτσα για δεσμεύσεις ποσών των Δημοτών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Απάντηση για δεσμεύσεις ποσών των Δημοτών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Απορίας άξιον για την έκπληξη του Αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας για δεσμεύσεις λογαριασμών, που έγιναν πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και μάλιστα όταν ο ίδιος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και καθημερινά ήταν στο Δημαρχείο.
Απορίας άξιον που Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών μέχρι τις 31-12-2023, ήταν η άμεσος Συνεργάτης του και Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του.
Η Νέα δημοτική αρχή,όπως όλοι γνωρίζουν, ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου και πληροφορήθηκε το γεγονός από Δημότες που βρίσκονταν σε αναστάτωση για τις δεσμεύσεις, χωρίς καμία άλλη ενημέρωση από κανέναν για το συγκεκριμένο θέμα.
Ας απαντήσει ο Αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας για τους βεβαιωτικούς καταλόγους της άρδευσης, που έπρεπε να βεβαιωθούν απο τον περασμένο Οκτώβρη, δεν βεβαιώθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος , κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν.
Ας εξηγήσει στους αγρότες, που θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη άρδευσης, λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, πληρώνοντας δυο φορές τέλη άρδευσης το 2024 και καμία το 2023.
Χρήματα της άρδευσης τα οποία πρέπει να καταβληθούν άμεσα στην ΔΕΗ.
Δεν πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις ποσών σε μέρες εορτών και ειδικά στο κλείσιμο του έτους , όταν όλα τα νοικοκυριά είναι πολύ φορτωμένα και εξαντλημένα οικονομικά , από δαπάνες που αφορούσαν το γιορτινό τραπέζι, τον ΕΝΦΙΑ, τις Ασφάλειες κλπ.
Επειδή συνέτρεχαν αυτοί οι λόγοι, μεταφέρθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος Φεβρουαρίου, για να γίνει κάποια αποφόρτιση των συσσωρευμένων εξόδων.
Ας ασχοληθούμε επομένως περισσότερο με τα προβλήματα του Δημότη και ειδικά όσοι έχουμε θέση ευθύνης και να μην προκαλούμε περαιτέρω σύγχυση πετώντας, κατά τα κοινώς λεγόμενα, την μπάλα στην εξέδρα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content