Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη για την αποκατάσταση της αλήθειας για τη συνεδρίαση της λογοδοσίας

Την έντονη δυσφορία του για συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο site tvstar.gr στη στήλη blogs στις 11 Μαρτίου 2023, εκφράζει ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης, θεωρώντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα διαστρεβλωτικής δημοσιογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο τοπικού δημοσιογράφου με τίτλο «Η λογοδοσία… και τα κλειστά μικρόφωνα» παρουσιάζει ψευδώς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να αποφεύγουν την διαδικασία της λογοδοσίας.

Ποια όμως είναι η αλήθεια για την συγκεκριμένη συνεδρίαση;

Η αλήθεια είναι ότι τηρήθηκε ακριβώς η διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο 5056/2023, ο οποίος προϋποθέτει για την συνεδρίαση την κατάθεση ερωτήσεων 3 ημέρες πριν την διεξαγωγή της. Ερωτήματα δεν κατατέθηκαν ποτέ και η συνεδρίαση έληξε με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με υπερβάλλοντα ζήλο (;;;)  αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο νομοθέτης προφανώς και δεν αναφέρεται σε συζήτηση με «κλειστά μικρόφωνα» όπως προέτρεψε τα μέλη του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Λεβαδέων στην λογοδοσία του πρώτου διμήνου χάριν της επικοινωνίας θα πω» και στη συνέχεια κάνει λόγο για «έλλειμμα διαφάνειας».

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Δήμαρχος μετά τη λήξη της συνεδρίασης κάλεσε του Δημοτικούς Συμβούλους να κάνουν μια ελεύθερη συζήτηση με την ευκαιρία της παρουσίας τους. Κάτι που προφανώς δεν συνιστά «έλλειμμα διαφάνειας» και δημοκρατικότητας αλλά αντίθετα δείχνει διάθεση συνεργασίας στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων του Δήμου.

Ο ίδιος δημοσιογράφος δεν έδειξε ανάλογο ζήλο ούτε διάθεση κριτικής τα 4 προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία η τότε Δημοτική Αρχή όφειλε εκ του νόμου να προβεί σε ετήσια διαδικασία λογοδοσίας αλλά ποτέ δεν το έπραξε.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καραμάνης σε δήλωσή του τόνισε εμφατικά: «Την κριτική δεν την φοβόμαστε, αντίθετα εστιάζουμε στην αλήθεια και την επιζητούμε!»

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content