Ανοίγουν φτερά για Ελλάδα τα F-35

Ακόμη ένα… βήμα πιο κοντά στην Ελλάδα βρίσκονται τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Μπήκε και τέταρτη υπογραφή για την πώλησή τους στη χώρα μας

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση των μαχητικών πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 μπήκε ακόμη μία υπογραφή (η τέταρτη στη σειρά) που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις έδωσε το «πράσινο φως», μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο. Πλέον «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την (επικείμενη) πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, ανέφερε ότι η αμυντική συνεργασία Ουάσιγκτον-Αθήνας βρίσκεται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content