Αγγελόπουλος – Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας με τη Νέα Δημοκρατία: Μιλάμε για την επόμενη μέρα στη Βοιωτία

Μιλάμε για την επόμενη μέρα στη #Βοιωτία

Θέματα Υγείας, Παιδείας και Επενδύσεων στην ατζέντα του κ. Αγγελόπουλου

Ο κ. Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας με τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει τις συναντήσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης με στόχο να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν τη Βοιωτία και τους πολίτες της. 

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ κ. Νίκο Παπαθανάση και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και νυν Σύμβουλο επί θεμάτων υγείας του Πρωθυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Με την κυρία Κεραμέως ο κ. Αγγελόπουλος συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών στο Νομό και της προσέλκυσης νέων, ενώ έγινε αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν στο Νομό Βοιωτίας τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών με το διορισμό εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία τριετία 1.742 διορισμοί εκπαιδευτικών στην Στερεά Ελλάδα, εκ των οποίων 303 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, σημειώνεται η ανέγερση νέου 12/θέσιου κτιρίου 1ου Δ/Σ Πλάκας Δηλεσίου, η διαμόρφωση κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας για τη στέγαση τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η βελτίωση των Κτιριακών Εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο Διστόμου, έργα συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.

Με τον κ. Παπαθανάση συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι εν ισχύ επενδυτικοί Νόμοι για την υλοποίηση νέων στρατηγικών επενδύσεων στη Βοιωτία.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υλοποιούνται στο Νομό Βοιωτίας ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου ύψους 536 εκατ. €, εκ των οποίων 23 εκατ. € στον πρωτογενή τομέα (33 επενδυτικά σχέδια), 4 εκατ. € στον τουρισμό (2 επενδυτικά σχέδια), 27 εκατ. € στον τομέα των υπηρεσιών (6 επενδυτικά σχέδια) και 482 εκατ. € στη μεταποίηση (113 επενδυτικά σχέδια).

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί νέες αιτήσεις ύψους 268 εκατ. €, εκ των οποίων 174 εκατ. € στο καθεστώς «Μεταποίηση-Εφοδιαστική αλυσίδα» (55 επενδυτικά σχέδια), 25 εκατ. € στο καθεστώς «Ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων» (17 επενδυτικά σχέδια) και 38 εκατ. € στο καθεστώς «Αγροδιατροφή» (30 επενδυτικά σχέδια).

Τέλος, στον κ. Κοντοζαμάνη ο κ. Αγγελόπουλος μετέφερε την αγωνία των κατοίκων της Βοιωτίας για την αναβάθμιση των δομών υγείας στο Νομό και την ενίσχυσή τους με υλικοτεχνική υποδομή και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content