Ανεμολογικός Ιστός στη θέση Λεύκες Στροπώνων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Ευβοίας

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου πληροφορηθήκαμε  ότι γίνεται προσπάθεια εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού  στην  θέση Λεύκες Στροπώνων  του Δήμου  Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες αρχής γενομένης από τις νομικές ενέργειες. Έγινε   την ίδια ημέρα Αναφορά -Καταγγελία (8/3)για παράνομη εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην Λεύκα Στροπώνων  από Συλλόγους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Συλλόγων –Φορέων για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης με την νομική υποστήριξη  του δικηγόρου  Δημήτρη Σουφλέρη.

Με φυσική παρουσία  την επόμενη ημέρα Σάββατο (9/3) μελών εκπροσώπων των Συλλόγων του Δικτύου Συλλόγων – Φορέων για την προστασία της Ευβοϊκής Γης στον τόπο εγκατάστασης του ανεμολογικού  ιστού καταγράφηκε η υπάρχουσα πραγματικότητα. Μέρος του ιστού ύψους περίπου 2,5 – 3 μ. είναι ήδη στημένο. Οικοδομικά υλικά, κάμερες χωρίς προειδοποίηση καταγραφής, τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη του ανεμολογικού στο έδαφος κτλ.   συνθέτουν το νέο τοπίο κοντά στην κορυφή Λεύκες. Προς το παρόν μετά την καταγγελία φαίνεται ότι δεν πραγματοποιούνται περαιτέρω εργασίες.

Οι κρίσιμες στιγμές για τα βουνά στο νησί μας έχουν φτάσει ήδη. Χρειάζεται επαγρύπνηση, γρήγορες ενέργειες, καλές συνεργασίες σε Συλλογικό και τοπικό επίπεδο. Οι ανεμολογικοί ιστοί είναι η προάγγελοι αυτών για τα οποία ανησυχούμε  όσον αφορά την καταστροφή της ορεινής φύσης στο νησί της Εύβοιας  και στην Σκύρο. Υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών και επιτυχιών όσον αφορά την αποτροπή εγκατάστασης ανεμολογικών ιστών, όπως στην περιοχή της Κύμης από ενέργειες της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης και άλλων τοπικών Φορέων.

Τους ανεμολογικούς ιστούς ή τους τελειώνεις από την αρχή ή σε αποτελειώνουν!

Στην Εύβοια και στην Σκύρο : Βουνά και Δάση κανείς δεν θα χαλάσει!

Δίκτυο Συλλόγων- Φορέων 

για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content