Ανατροπή δεδομένων για τον Άνθρωπο των Πάγων


Ανατροπή δεδομένων για τον Άνθρωπο των Πάγων ή αλλιώς Ότζι αφού σύμφωνα με μία νέα μελέτη αποκαλύπτεται πως η εμφάνισή του ήταν διαφορετική από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.


Πιο συγκεκριμένα, εικάζεται σύμφωνα με τη νέα μελέτη ότι ο Ότζι ήταν φαλακρός με σκούρο δέρμα και σκούρο δέρμα. Μέχρι πρότινος απεικονίζεται ως ένας ανοιχτόχρωμος άνδρας με μακριά μαλλιά και μακριά γενειάδα.

«Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι το δέρμα του είχε σκουρύνει κατά τη διαδικασία της μουμιοποίησης», δήλωσε στο CNNi ο Άλμπερτ Ζινκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών Μούμιας στο Eurac Research, ένα ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στο Μπολζάνο, και συν-συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό Cell Genomics.


«Οι πρώιμοι Ευρωπαίοι αγρότες είχαν αρκετά σκούρο δέρμα, το οποίο με τον καιρό άλλαξε σε πιο ανοιχτόχρωμο, ως προσαρμογή στις αλλαγές του κλίματος και της διατροφής τους. Οι αγρότες καταναλώνουν πολύ λιγότερη βιταμίνη D σε σύγκριση με τους κυνηγούς-συλλέκτες», εξήγησε.

«Δεν αλλάζει εντελώς τις γνώσεις μας για τον Άνθρωπο των Πάγων, αλλά κάνει κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα», εξήγησε ο Ζινκ για τη μελέτη. «Δείχνει ότι ο Άνθρωπος των Πάγων πιθανότατα ζούσε σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή με περιορισμένη μόνο επαφή με άλλους πληθυσμούς και χαμηλή γονιδιακή ροή από πληθυσμούς που σχετίζονται με κυνηγούς-συλλέκτες».

Πηγές
https://www.cnn.gr/kosmos/story/377900/o-anthropos-ton-pagon-otzi-eixe-diaforetiki-emfanisi-ap-o-ti-pisteyame-mexri-simera
https://www.naftemporiki.gr/techscience/1504224/nea-analysi-dna-apokalypse-tin-pragmatiki-emfanisi-toy-otzi-anthropoy-ton-pagon/

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content