Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την 16χρονη η οποία τελικά πέθανε – Πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων

Δεν τα κατάφερε η 16χρονη που διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε πάρτι στον Βύρωνα. Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί με την οικογένειά της να βυθίζεται στη θλίψη. Η μικρότερη αδερφή της θα παρακολουθείται από αύριο από ψυχολόγο.

Δυστυχώς κατέληξε η 16χρονη που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Όπως είχε μεταδώσει το newsbomb.gr η νεαρή κοπέλα νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή με τους γιατρούς να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η 16χρονη διακομίστηκε με ανακοπή στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ, το κορίτσι επανήλθε αλλά ήταν με ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Τότε οι γιατροί την διασωλήνωσαν στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με όσα είπαν στου γιατρούς οι διασώστες του ΕΚΑΒ που διεκόμισαν την 16χρονη από το σπίτι του Βύρωνα στο νοσοκομείο, το κορίτσι έβγαζε ένα υγρό από το στόμα και είχε πάρα πολύ χαμηλή πίεση.

Σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι γονείς ότι η 16χρονη κατέληξε.

Όπως ενημέρωσαν υπάρχει ακόμα και μια μικρότερη αδερφή, η οποία από αύριο θα παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών η 16χρονη

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά.

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Το ναρκωτικό των 3 ευρώ που σκότωσε την 16χρονη

Πρόκειται για ένα ναρκωτικό το οποίο έχει τραγικές επιπτώσεις στον οργανισμό και μπορεί δυστυχώς να βρεθεί πολύ εύκολα και να καταναλωθεί.

Ο Γιώργος Παπαζήσης, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Ψυχίατρος μίλησε στο Newsbomb.gr για το πώς μπορεί κάποιος να βρει το συγκεκριμένο ναρκωτικό αλλά και ποιες είναι οι επιπτώσεις της κατανάλωσης και υπερκατανάλωσης.

«Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει ψυχιατρικούς λόγους για να δοκιμάσει τέτοιου είδους ουσίες. Αυτού του τύπου τα ναρκωτικά, τα λεγόμενα νέα συνθετικά ναρκωτικά, κυκλοφορούν και στην αγορά της Ελλάδας σε σημαντικό βαθμό μεταξύ νέων ατόμων. Ο λόγος που βρίσκονται πιο εύκολα σε αυτές τις ηλικίες είναι επειδή περιέχουν ψυχοδιεγερτικές ουσίες που έχουν ως βάση την αμφεταμίνη. Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η κοκαΐνη των φτωχών και λέγεται έτσι επειδή είναι εύκολο και φθηνό στην παραγωγή. Κοστίζει στην αγορά πολύ φθηνά, μια δόση είναι μόλις μερικά ευρώ. Είναι κάτι δυστυχώς που οι νεαρές ηλικίες έχουν πρόσβαση αλλά ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα τοξικές και εθιστικές ουσίες.

Σχετικά με το τι συνέβη στην 16χρονη στον Βύρωνα και το ρεπορτάζ που έχει δει ο κ. Παπαζήσης, αναφέρει στο Newsbomb.gr: «Έχει γίνει ένα κοκτέιλ ουσιών μεταξύ των οποίων σίσα, αλκοόλ και φάρμακο που φέρνει εφορία, οπότε όταν χορηγούνται μαζί πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος για τοξική βλάβη.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατανάλωση σίσα;

Ο Καθηγητής αναφέρει τους κινδύνους που προκαλεί το συγκεκριμένο ναρκωτικό:

«Το σίσα είναι διεγερτική ουσία, προκαλεί εγρήγορση, μια κινητοποίηση, ένα αίσθημα εφορίας αλλά ταυτόχρονα έχει παραισθησιογόνο δράση. Επίσης προκαλεί μειωμένη ανάγκη για ύπνο και για όλους αυτούς τους λόγους το χρησιμοποιούνε τα νεαρά άτομα… για ψυχολογικό σκοπό, για να χορεύουν ασταμάτητα πχ σε ολονύχτια πάρτι λόγω διεγερτικής ικανότητας.»

Ο ψυχίατρος τονίζει ότι «η βλάβη που προκαλούν στο εγκέφαλο αυτές οι συνθετικές χημικές ουσίες συμβαίνουν σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά από μικρής διάρκειας χρήσης. Όταν γίνεται υπερκατανάλωση υπάρχει κίνδυνος εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων»

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content