Ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο στο Άρμα Τανάγρας | Ενημερωτική δράση για τα νέα ευρήματα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση για τα νέα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου στο Άρμα Τανάγρας. Ο αρχαιολόγος κ. Bryan Burns και η ομάδα του ξενάγησαν και ενημέρωσαν τον κόσμο του χωριού αλλά και τους επισκέπτες για τα νέα ευρήματα που βρέθηκαν στον χώρο.

Η ομάδα των Καναδών αρχαιολόγων θα αποχαιρετήσουν το Άρμα σε λίγες ημέρες ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το χωριό και τους κατοίκους για την επόμενη χρονιά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο κύριος Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία καθώς επίσης και η Τριανταφύλλου Ευγενία, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άρματος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Τανάγρας με το συνδυασμό «Εμείς η Κοινωνία» του Βασίλη Περγάλια.

Από την πλευρά της η κυρία Τριανταφύλλου Ευγενία δηλώνει στο E-Sterea.gr:

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πλούσια κληρονομιά και μεγάλη ιστορία του τόπου μας και θεωρούμε χρέος μας σαν σύλλογος να συμβάλουμε στην διάδοσή τους. Οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του χωριού μας βρίσκονται σε μεγάλη εξέλιξη και αυτό οφείλεται στην επιστημονική ομάδα του καναδικού ινστιτούτου και των κ. Bryan Burns και Richard Brendan Burke, σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων Θηβών. 

Είναι σπουδαίο καθώς και τιμητικό για ένα χωριό της Βοιωτίας να κρύβει τον δικό της θησαυρό και να φιλοξενεί μια ομάδα περίπου 40 ανθρώπων από το εξωτερικό. 

Ευχαριστούμε τους κατοίκους τόσο του χωριού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμά μας και φυσικά τον κ. Bryan Burns για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση.

Ευχαριστούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πρόεδρο του χωριού μας κ. Ντάλλη Δημήτριο και τον αντιδήμαρχο ΔΕ Τανάγρας κ. Δριχούτη Διομήδη για την συμβολή τους τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε μηχανήματα, βοηθώντας με κάθε τρόπο και διευκολύνοντας το έργο της ομάδας των αρχαιολόγων. 

Ο καθένας από την δική του μεριά οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο ένα σπουδαίο έργο ανάδειξης του αρχαίου πολιτισμού.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content