Ανακοινώνονται τα μέτρα για την ενέργεια, έρχεται νέο επίδομα θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί αναλυτικά από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νέων μέτρων ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε παράλληλα ότι “σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές”.

“Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την ακρίβεια στα τρόφιμα τόνισε ότι η μάχη είναι καθημερινή και έδωσε έμφαση στο ζήτημα των ελέγχων επισημαίνοντας πως είναι προτεραιότητα η εντατικοποίησή τους και ότι «δεν θα ξεφύγει κανείς από την διαδικασία του ελέγχου».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content