Αμερικανός γιατρός ισχυρίζεται πως έχει αποδείξει την ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής

Την ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής ισχυρίζεται πως έχει αποδείξει ο γιατρός-ογκολόγος Τζέφρι Λονγκ από το Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Λονγκ ίδρυσε το 1998 το Ίδρυμα για την Έρευνα Επιθανάτιων Εμπειριών και έκτοτε έχει ερευνήσει τις εμπειρίες 5000 ασθενών που βρέθηκαν κοντά στο θάνατο.

Αναλύοντας αυτές τις εμπειρίες ο Λονγκ διεπίστωσε πως αυτές  είχαν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Για παράδειγμα, πολλοί ασθενείς ένιωθαν πως έβγαιναν από τα σώματά τους και μπορούσαν να παρακολουθήσουν τι συνέβαινε γύρω τους. Άλλοι διέσχιζαν κάποιο φωτεινό τούνελ όπου τους περίμενε κάποιος αγαπημένος τους ενώ όλη η ζωή τους περνούσε μπροστά από τα μάτια τους. Ο Λόνγκ απαντάει στους αμφισβητίες του λέγοντας πως οι επιθανάτιες εμπειρίες αφορούν και παιδιά-ασθενείς, ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν ξανακούσει τίποτα για το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Ο ψυχίατρος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Μπρους Γκρέισον  συμφωνεί με τα ευρήματα της έρευνας του Λόνγκ. Δηλώνει χαρακτηριστικά  «Πιστεύω ότι τα στοιχεία στην συντριπτική πλειοψηφία τους δείχνουν ότι το σώμα μας δεν είναι το μοναδικό πράγμα που είμαστε. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που είναι σε θέση να συνεχίσει αφού πεθάνει το σώμα. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ γι’ αυτό»

Σημειώνεται πως ο Λονγκ ορίζει ως ασθενή σε επιθανάτια εμπειρία ή  σε MDE  «κάποιον που βρίσκεται είτε σε κωματώδη κατάσταση είτε είναι κλινικά νεκρός χωρίς καρδιακό παλμό έχοντας μία ευκρινή εμπειρία στην οποία βλέπουν, ακούν, νιώθουν αισθήματα και αλληλεπιδρούν με άλλα πλάσματα».

tanea

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr