Αιφνιδίασαν οι αγρότες της Βοιωτίας την Περιφέρεια, με άχυρα και κλείσιμο της εισόδου (Video-Photo)

33 ημέρες έξω από την Περιφέρεια Βοιωτίας, χωρίς λύσεις και  ουσιαστικές απαντήσεις, βρίσκονται  οι αγρότες της Βοιωτίας, που σήμερα  κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους ρίχνοντας άχυρα, και έτσι έκλεισαν  την δίοδο της κεντρικής εισόδου του  Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται στην Λιβαδειά.

Μεταξύ άλλων, ζητούν αποζημιώσεις για έσοδα-συγκομιδή, που έχασαν με ευθύνη της περιφέρειας (ελλιπούς άρδευσης των καλλιεργειών τους)

Η άμεση επανεγκατάσταση επαναλειτουργία του παλαιού πλωτού

Ενώ σημαντικότατη είναι και η  καταγγελία απο την πλευρά τους, ότι την στιγμή που οι αγρότες δεν έχουν νερό να ποτίσουν ,περνούσα καλώδια σε κανάλια, για την εγκατάσταση φωτοβολταικών , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκάμματα στο χαμηλότερο σημείο του κάμπου. Θεωρούν ότι υπάρχει στεχευμένη  αλλαγή χρήσης γης της Κωπαίδας.

 

Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση, για την μορφή που θα λάβουν οι άμεσες  κινητοποιήσεις τους.

Απο την Χρυσάνθη Τσεπραηλίδου

Απο την Συνεδρίαση των αγροτών στις 12 το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου 2025

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr