Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο γήπεδο της Ελάτειας

Άγνωστοι εισέρχονται επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό στο γήπεδο της Ελάτειας προκαλώντας  φθορές.

Στο γήπεδο τον τελευταίο καιρό γίνονται εργασίες επανασποράς στο γρασίδι ωστόσο κάποιοι εισέρχονται με τα οχήματά τους στον χώρο δυσχεραίνοντας την ολοκλήρωση των εργασιών. Η δημοτική αρχή τοποθέτησε λουκέτα για να ασφαλίσει το γήπεδο για όσο διαρκούν οι εργασίες, ωστόσο οι εν λόγω “επισκέπτες” παραβίασαν τις κλειδαριές.

Παρακάτω η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Κάθε Δημοτική Αρχή έχει χρέος να μεριμνά τόσο για τα μεγάλα όσο και για τα μικρά προβλήματα του τόπου και να «επουλώνει πληγές». Προτεραιότητα της δικής μας αυτοδιοικητικής θητείας ήταν και παραμένουν ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού με τις ενέργειές μας να αφορούν – μεταξύ άλλων – και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν δραστηριότητες και των δύο παραπάνω κατηγοριών.

Την τρέχουσα περίοδο, το γήπεδο της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτειας βρίσκεται σε στάδιο επανασποράς, καθώς η πρότερη κατάστασή του δεν ήταν καλή και έχρηζε περιποίησης. Η εν λόγω παρέμβαση πραγματοποιείται κατόπιν ανάθεσής της σε εργολάβο και επιβλέπεται από τον γεωπόνο του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, με σαφείς οδηγίες τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις οδηγίες, το γήπεδο δεν πρέπει να πατηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, στη διάρκεια της σποράς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυθαίρετες και απερίσκεπτες ενέργειες, διαπιστώνοντας με λύπη ότι έχουν μπει οχήματα στον χώρο του γηπέδου. Προκειμένου να το προστατεύσουμε, ώστε να γίνει σωστά η επανασπορά του και σύντομα να μετατραπεί σε «στολίδι», το οποίο θα χρησιμοποιούμε άπαντες με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, βάλαμε λουκέτα αρκετές φορές, τα οποία βρήκαμε σπασμένα για πολλοστή φορά.

Το περιστατικό μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε μήνυση κατά αγνώστων και να κλειδώσουμε ξανά όλες τις εισόδους του γηπέδου. Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους και όλοι οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Ως Δημοτική Αρχή δεν οικειοποιούμαστε ούτε εμποδίζουμε την ελεύθερη χρήση τους, απλώς διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη ολοκλήρωση μίας διαδικασίας που αποσκοπεί στην παράδοση στους δημότες ενός χώρου, όπου θα χαίρονται, από πρακτικής και αισθητικής άποψης, να χρησιμοποιούν. Άλλωστε, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις μας είναι μόνο προς όφελος του πολίτη και αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε αυθαίρετη ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε κοινόχρηστους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις και στερεί από τους δημότες τη δυνατότητα να έχουν αυτό που αξίζει σε εκείνους, στα παιδιά μας, στον τόπο μας. Κάθε έργο ή παρέμβασή μας που έχει προστιθέμενη αξία για τον Δήμο, είναι επένδυση για το μέλλον και κληρονομιά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τον συμπολίτη του.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content