Αύξηση κρουσμάτων Covid 19, ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα για την πανδημία

Αύξηση των κρουσμάτων covid και των εισαγωγών στα νοσοκομεία διαπιστώνει η πνευμονολόγος και δρ Πανεπιστημίου της Αθήνας, Σοφία Πουρίκη.
«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση της πανδημίας ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως η αύξηση οφείλεται σε παραλλαγές της Covid 19.

Ερωτηθείς εάν έχει εξασθενήσει η ανοσία από τα εμβόλια σημείωσε πως ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, τα άτομα άνω των 60 ετών, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού χαρακτηρίζοντάς το ως «κάτι που θα τους σώσει τη ζωή». Μάλιστα τόνισε πως οι άνω των 60 είναι επιρρεπείς στο να κάνουν μια σοβαρή λοίμωξη.

Τέλος, υπογράμμισε πως λόγω του χειμώνα έρχεται η έξαρση της γρίπης, όπου αν και έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα είναι σε μικρό ποσοστό, όμως αυτό που τρομάζει τους επιστήμονες είναι η συννοσηρότητα γρίπης και covid, αφού είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν και τα δύο μαζί.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν ακόμη νοσηλείες στη ΜΕΘ με covid απάντησε θετικά τονίζοντας πως μπορεί οι περισσότερες νοσηλείες να είναι με κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα και ο ασθενής να έχει και κορονοϊό, όμως υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις όπου ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ αποκλειστικά με covid.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content