Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε

Οι βιταμίνες σε χάπι μπορεί να φαίνονται ένας βολικός τρόπος για να λάβετε όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά η καλύτερη μέθοδος είναι άλλη. Τι δείχνουν οι νέες μελέτες και πώς μπορείτε να γεμίσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες.

«Έχουμε πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όταν βλέπουμε τα τρόφιμα ως τη βιοδιαθέσιμη πηγή ορισμένων θρεπτικών συστατικών βιταμινών και μετάλλων, τείνουν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές», δήλωσε η Kristin Kirkpatrick, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic, στο Οχάιο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε μια κάψουλα ιχθυέλαιο, αλλά η κατανάλωση ψαριών στο πιάτο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η βιομηχανία συμπληρωμάτων δεν ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τρόφιμα!

Η Kirkpatrick πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε ένα μείγμα βιταμινών και μετάλλων είναι να τρώτε όλα όσα σας δίνουν βιταμίνες – και σημαντικό, να βάζετε καθημερινά έξι διαφορετικά πολύχρωμα τρόφιμα στη διατροφή σας.

Ένα μπολ με πλιγούρι ειναι ένα χρώμα, τα βατόμουρα είναι ένα δεύτερο. Ακόμα και ο καφές μετράει. Το ρόφημα είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά κ.ο.κ.

Όμως υπάρχει μια βιταμίνη που μάλλον πρέπει να τη λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα και αυτή δεν είναι άλλη από τη βιταμίνη D. Αυτή η συγκεκριμένη, μπορεί να απαιτεί τη λήψη συμπληρώματος για να λάβετε αρκετή ποσότητα από αυτήν.

«Η βιταμίνη D συνήθως απορροφάται ελάχιστα μέσω των τροφών», εξήγησε η Kirkpatrick σε δελτίο ειδήσεων της κλινικής. Ένα συμπλήρωμα D3 μιμείται περισσότερο τις ακτίνες UV του ήλιου, εκεί παίρνουμε την καλύτερη βιταμίνη D.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content