Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι, Κοινωνία των Πολιτών υψώνουν τείχος υπεράσπισης του νερού!

Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι και Κοινωνία των Πολιτών υψώνουν απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα τείχος υπεράσπισης του νερού ως κοινωνικού αγαθού!

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ.λπ.», εξέφρασε αρχικά τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Και συνέχισε
Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξαν διάχυση των ευθυνών, στη λογική «του όλοι μαζί φταίμε». Ειδικά για τον Πρωθυπουργό, όμως, είναι απαράδεκτο να δηλώνει άγνοια. Πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να παραιτηθεί…
Αναφορικά με το νομοσχέδιο, υπογράμμισα ότι η κυβέρνηση δρομολογεί, εσπευσμένα και χωρίς διαβούλευση, την απορρύθμιση και το ξεπούλημα στη διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων, στις Ενεργειακές Κοινότητες, και στην προστασία του περιβάλλοντος. Για την ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού πρώτα την έθεσε ως όρο για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τώρα τη χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την εκποίησή του.
Στην ίδια κατεύθυνση, φορτώνει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης με χρέη 150 εκατ. ευρώ από τα ενεργειακά κόστη και τις εγκαταλείπει υποστελεχωμένες, με σκοπό να τις απαξιώσει, ενώ ταυτόχρονα προωθεί ΣΔΙΤ σε μεγάλα έργα. Την ίδια συνταγή απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης εφαρμόζει και στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Βρίσκει, όμως, απέναντί της σύσσωμη την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις από την Στερεά Ελλάδα, όπου Δημοτικά Συμβούλια, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, ΔΕΥΑ, αγροτικοί σύλλογοι και οργανώσεις των πολιτών, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου..
Τέλος, υπογράμμισα ότι η κυβέρνηση προωθεί την απορρύθμιση των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ενώ κάτω από την πίεση των περιβαλλοντικών οργανώσεων και της Αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να πάρει πίσω ρυθμίσεις που αποδυνάμωναν ακόμη περισσότερο την προστασία των περιοχών Natura 2000.
Στις προσεχείς κάλπες, οι Έλληνες πολίτες θα καταδικάσουν τo «βαθύ» επιτελικό κράτος και παρακράτος Μητσοτάκη, και θα ψηφίσουν μαζικά για μία κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων!

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content