Αυτή η χώρα καταργεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θα την αντικαταστήσει με την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας».

Η Ινδία σκοπεύει να… αντικαταστήσει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, με την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας».

Συγκεκριμένα, το κρατικό Συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ινδίας κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να γιορτάσουν την «Ημέρα αγκαλιάς της αγελάδας» στις 14 Φεβρουαρίου φέτος αντί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα, η κυβέρνηση αποκάλεσε τις αγελάδες «ραχοκοκαλιά» του ινδικού πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας τις αγελάδες, λέγοντας ότι «το αγκάλιασμα των αγελάδων θα φέρει συναισθηματικό πλούτο και θα αυξήσει την ατομική και συλλογική ευτυχία».

Προσέθεσε ότι το αγκάλιασμα των αγελάδων θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της απειλής για τις βεδικές παραδόσεις – οι οποίες προέρχονται από τα αρχαία θρησκευτικά ινδουιστικά κείμενα των Βέδων – που αντιμετώπισαν «σχεδόν εξαφάνιση» λόγω του εκδυτικισμού.


Περιμένουν για… συγκατάθεση

Όπως σημειώνει το περιοδικό TIME αυτή είναι η πρώτη φορά που μία ολόκληρη χώρα τάσσεται τόσο έντονα κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, ήδη είναι αρκετές από τους χρήστες των social media. «Δεν είναι σίγουρο πως τα βοοειδή έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, αλλά σίγουρα θα το μάθουμε», αστειεύτηκε ένας χρήστης του

Oι ευσεβείς Ινδουιστές πιστεύουν ότι η αγελάδα είναι ένα ιερό ζώο που πρέπει να λατρεύεται, καθώς αντιπροσωπεύει τη Μητέρα Γη. Ωστόσο, η Ινδία δεν απέδιδε πάντα τέτοια σημασία σε αυτές. Στο βιβλίο του «The Myth of the Holy Cow», ο ιστορικός D.N. Jha υποστηρίζει ότι η ιερότητα της αγελάδας είναι μια σχετικά πρόσφατη παράδοση.

Την τελευταία δεκαετία μάλιστα, το κυβερνών κόμμα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μόντι, οδήγησε τους ευσεβείς Ινδουιστές οπαδούς να υποστηρίξουν ότι ο εορτασμός του ρομαντισμού την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αντιβαίνει στις παραδοσιακές ινδικές αξίες.

in

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content