Άφαντο το market pass, μηδέν ευρώ στους λογαριασμούς

Δεν έχει πληρωθεί ακόμα το market pass σε χιλιάδες δικαιούχους, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα επίσημες πληροφορίες θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, είτε στις άυλες είτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το market pass, παραμένει άφαντο ακόμα, καθώς κανονικά ήταν να γίνουν οι πληρωμές στις άυλες κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Τα «sos» για παλιούς και νέους δικαιούχους
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, κάτι που δεν χρειάζεται για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες, καθώς δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης.

Όμως, οι παλιοί δικαιούχοι, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25/9/2023, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Το market pass κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του επιδόματος γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα. Για το τρίμηνο τα ποσά ανέρχονται σε 66 έως 300 ευρώ. Όσοι επιλέγουν την πίστωση στον λογαριασμό τραπέζης λαμβάνουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών.


Η έγκριση του τρίτου κύκλου market pass θα εξεταστεί με βάση τις υποβλειθείσες φορολογικές δηλώσεις του 2022.

Oι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα γίνουν:

  • Έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 και για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.
Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content