Ο Ηλίας Μπουρμάς είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας), μετά από μία ιδιαίτερα αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στη Θήβα.
Ο Χαλκιδέος υποψήφιος, που προτάθηκε από την ΠΑΠΕΛ Χαλκίδας, επικράτησε του Σχηματαριώτη Φάνη Φλώτσιου (πρώην προέδρου του Ερμή Σχηματαρίου) με οριακή διαφορά 25-23 ψήφων, σε μια εκλογική «μάχη» που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του ντέρμπι.
Ο Ηλίας Μπουρμάς είχε τη στήριξη της ΕΟΚ και του Βαγγέλη Λιόλιου, καθώς και της απερχόμενης διοίκησης Μελετίου, που ηγήθηκε της Ένωσης για σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Από τα 51 σωματεία, ψήφισαν 48 (δεν προσήλθαν ο Α.Ο. Κύμης και ο Α.Σ. Καρυστίας).
Στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι εξής 11 από τους 20 υποψηφίους:
- Φάνης Φλώτσιος (υποψήφιος πρόεδρος)
- Δημήτρης Ντούμας
- Γιώργος Κόλλιας
- Γιώργος Μάτος
- Βασιλική Καπάζογλου
- Σπύρος Τζαμτζής
- Χρήστος Χρήστου
- Μιχάλης Θαλάσσης
- Ιωάννης Διαμαντής
- Νίκος Ιωάννου
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο 4 από τα εκλεγμένα μέλη προέρχονται από την πλευρά του νέου προέδρου, γεγονός που αναμένεται να διαμορφώσει ενδιαφέρουσες ισορροπίες στο νέο διοικητικό σχήμα. Αυτοί είναι οι:
- Χρήστος Χρήστου (Θήβα)
- Βασιλική Καπάζογλου (Σχηματάρι)
- Μιχάλης Θαλάσσης (επιχειρηματίας)
- Νίκος Ιωάννου (Χαλκίδα)
Η επόμενη μέρα για την ΕΣΚΑΣΕ ξεκινά με πολλές προκλήσεις, αλλά και με την ελπίδα για συνεννόηση, συνεργασία και ανανέωση στον χώρο του τοπικού μπάσκετ.
Την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων της ΕΣΚΑΣΕ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας) κέρδισε ο Ηλίας Μπουρμάς, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Ένωσης στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 29η Ιουνίου 2025.
Από τα 51 συνολικά σωματεία, τα 48 συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα συμμετοχής και ενδιαφέροντος για την επόμενη ημέρα του τοπικού μπάσκετ.
Ο κ. Μπουρμάς ευχαρίστησε θερμά όλα τα σωματεία που προσήλθαν στις κάλπες, δηλώνοντας ότι η εκλογή του αποτελεί «ιδιαίτερη τιμή» και «ισχυρό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά». Παράλληλα, τόνισε την ευθύνη που φέρει πλέον απέναντι στα σωματεία, τους αθλητές και κυρίως «στα παιδιά μας, το μέλλον του αθλήματος».
Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία, Θεοφάνη Φλώτσιο, καθώς και όλους τους 20 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή τους – η οποία αποτελεί ρεκόρ – αποδεικνύει ότι το μέλλον της Ένωσης είναι κοινή υπόθεση.
«Για μένα, όλοι τους είναι οι αυριανοί πολύτιμοι συνεργάτες μου. Η επόμενη μέρα απαιτεί πάνω απ’ όλα συνεργασία, ενότητα και κοινούς στόχους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο νέος πρόεδρος δεσμεύτηκε να εργαστεί ώστε η ΕΣΚΑΣΕ να γίνει «πιο σύγχρονη, πιο ανταγωνιστική, πιο φωτεινή και ελκυστική για όλους», με έμφαση στους νέους αθλητές, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιφέρεια.
Η εκλογή του Ηλία Μπουρμά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ένωση, με ελπίδες για πρόοδο, ανανέωση και εξωστρέφεια στο περιφερειακό μπάσκετ.