Δ.Σ. Λιβαδειάς: Αντιπροσωπευτικότητα τέλος, με ευθύνη ΠΑΜΕ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΦΙΑΣΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”»

Στις 31/03/2025 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Δευτεροβάθμιου Λιβαδειάς. Η παράταξή μας πρότεινε ένα διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, όπως επιβάλλεται από τη συνδικαλιστική δεοντολογία και αποτελεί καθιερωμένη πρακτική στον χώρο των εργατικών σωματείων. Όπως έπραξε το μεγαλύτερο σωματείο, αυτό του Αλουμινίου «ΕΝΩΣΗ» όταν με συντριπτική πλειοψηφία έδωσε σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ θέση επιλέγοντας ο ίδιος αυτή του Εφόρου.

Αντίθετα, στην περίπτωση της Λιβαδειάς, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δεν τήρησαν αυτή την αρχή, επιβάλλοντας μονοπαραταξιακή σύνθεση στο προεδρείο χτυπώντας ξανά για κομματικό όφελος την ενότητα και την δυναμική του εργατικού κινήματος. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η ίδια η παράταξη του ΠΑΜΕ, πανελλαδικά, το καταγγέλλει όταν δεν τηρείται αυτή η πρακτική.

Συγκεκριμένα η παράταξή μας πρότεινε για πρόεδρο τον συνάδελφο Θεοφάνη Ψιλόπουλο, έμπειρο συνδικαλιστή στο χώρο των πολύπαθων ΚΤΕΛ. Πρόσωπο κοινής αποδοχής και διατελέσαντα πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου με μακρά και συνεπή αγωνιστική πορεία. Όμως η στάση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ήταν πλήρως κομματική και εχθρική προς το συμφέρον του εργατικού κινήματος. Ο εκπρόσωπός τους αυτοπροτάθηκε και τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου, παρότι σήμερα έχει απομακρυνθεί από τον χώρο των οικοδόμων και δραστηριοποιείται ως εργολάβος οικοδομών και όχι ως απλός εργάτης. Αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν να τίθεται επικεφαλής εργατικού κέντρου ένα πρόσωπο που πλέον δεν έχει την υπαλληλική ιδιότητα; Είναι αυτό το πρότυπο εκπροσώπησης που υπερασπίζεται το ΠΑΜΕ; Αυτή η στάση δεν συνάδει με τις διακηρύξεις του ίδιου του πολιτικού τους χώρου, ούτε με τις αρχές του ταξικού συνδικαλισμού που λένε ότι υποστηρίζουν.

Όλο αυτό συμπληρώνει και το φιάσκο της οριστικής απόρριψης της αντεργατικής αγωγής του Δευτεροβάθμιου έναντι του αγωνιζόμενου Πρωτοβάθμιου “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”. Στις 11 Απριλίου δικάστηκε η οριστική απόφαση (33-2025) όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς έκανε δεκτή την αγωγή του Πρωτοβάθμιου σωματείου δικαιώνοντας τους βιομηχανικούς εργάτες για τις αρχαιρεσίες τους έναντι στα αντισυναδελφικά, κομματικά παιχνίδια του Δευτεροβάθμιου.

Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας, ενωτική και σταθερά προσανατολισμένη στις ανάγκες των εργαζομένων, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με υπευθυνότητα και συνέπεια. Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, με ξεκάθαρη ταξική κατεύθυνση, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων της περιοχής μας, επιδιώκοντας νίκες και συλλογικές κατακτήσεις που αντανακλούν σε όλη την Ελλάδα όπως η μεγαλύτερη διμερή συμφωνία σε οικονομικές αυξήσεις εργαζομένων αυτή του «ΕΝΩΣΗ».

Παραμένουμε απέναντι σε κάθε διασπαστική και κομματική λογική, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την ενότητα και την αγωνιστικότητα! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κρίνουν με βάση τις πράξεις και να στηρίξουν τη φωνή που υπερασπίζεται πραγματικά τα συμφέροντα!

© 2023 – E-Sterea.gr

Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content
e-sterea.gr