Τι είπαν οι διοργανωτές και οι φιναλίστ για το μεγάλο ματς: Κιθαιρώνας Καπαρελλίου-Παναλίαρτος που θα διεξαχθεί (Σάββατο, 26/4 – 17:00′) στο “Λάμπρος Κατσώνης”!
Αύριο, Σάββατο, 26 Απριλίου, στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς “Λάμπρος Κατσώνης”, θα διεξαχθεί ο 50ος (!) τελικός του κυπέλλου Βοιωτίας της σεζόν 2024-2025.
Στον μεγάλο αγώνα θα αναμετρηθούν η ομάδα του Π.Α.Σ. “Κιθαιρώνας” Καπαρελλίου και η ομάδα του Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”!
Δυο ομάδες που δίκαια έφτασαν στον τελικό και οι οποίες στάθηκαν πάρα πολύ καλά και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας “Στάθης Χατζηλάμπρος” της σεζόν 2024-2025, της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας!
Η ομάδα του Καπαρελλίου στο πρώτο, χρονικά, ημιτελικό, που έγινε στο (“ουδέτερο”) δημοτικό στάδιο της Αλιάρτου, επικράτησε της ομάδας του Α.Ο. “Η Θήβα” (Γ’ Εθνική), με 2-1 και μάλιστα με “ανατροπή”!
Η ομάδα της Αλιάρτου πήρε την πρόκριση στον τελικό καθώς στον δεύτερο, χρονικά, ημιτελικό, που έγινε στο (“ουδέτερο”) δημοτικό στάδιο του Σχηματαρίου “Ευαγγελος Δεπάστας”, επικράτησε της αξιόμαχης ομάδας του Α.Ο. “Νέος Τροφώνιος” Λιβαδειάς, στην διαδικασία των πέναλτι, στην… “ρώσικη ρουλέτα”, με 5-4 καθώς στην κανονική του διάρκεια το ματς έληξε με τις δυο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και στην παράταση που ακολούθησε δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ!
Η ομάδα του σωματείου του Καπαρελλίου θα αγωνιστεί στον 6ο τελικό της ιστορίας του. Εχει αγωνιστεί στους τελικούς των σεζόν: 1988-1989 (15ος τελικός), 1999-2000 (26ος), 2006-2007 (33ος), 2017-2018 (44ος) και 2023-2024 (49ος)!
Εχει κατακτήσει το τρόπαιο 3 φορές, τις σεζόν: 1988-1989, 1999-2000 και 2006-2007 !
Η ομάδα του σωματείου της Αλιάρτου θα αγωνιστεί στον 2ο τελικό της ιστορίας του. Στον πρώτο, της σεζόν 2009–2010, τον 36ο, που διεξήχθη στο γήπεδο του αθλητικού κέντρου της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, στον Αγιο Σπυρίδωνα, είχε ηττηθεί με σκορ 1-0, από την ομάδα της Α.Ε. Δηλεσίου!
Τον μεγάλο αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο Στέφανος Ξηρογιάννης, ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή διαιτητής της δύναμης της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, τοποθετημένος στον πίνακα διαιτητών της Super League 2, με βοηθούς τον Κώστα Αγγελόπουλο και τον Θανάση Βουγέση.