6ος Ξενοδάμειος Δρόμος Αντίκυρας (video – pics)

Με επιτυχία και η 6η διοργάνωση – Με νικητές τους Μαλιόγλου και Κοκκορού στον ημιμαραθώνιο και τους Μαθιόπουλο και Φρυγανιώτη στα 5.000μ.!

Με σύμμαχο και φέτος τον πολύ καλό καιρό και αριθμό συμμετοχών που ικανοποίησε τους διοργανωτές διεξήχθη ο Ξενοδάμειος Δρόμος Αντίκυρας 2023.

Ο αγώνας δρόμου στην μοναδική διαδρομή, απαράμιλλης ομορφιάς, δίπλα στην θάλασσα, που ενώνει Ασπρα Σπίτα – Αντίκυρα και Αγιο Ισίδωρο.

Η έκτη έκδοση του αγώνα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, εκτός από τον αγώνα των 5.000 μέτρων για άνδρες και γυναίκες, περιλάμβανε ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, για άνδρες και γυναίκες, αντί του αγώνα των 12 χιλιομέτρων ενώ αφετηρία και τερματισμός ήταν μπροστά στο δημοτικό σχολείο της Αντίκυρας.

Τον αγώνα, που είναι πιστοποιημένος και ενταγμένος στο καλεντάρι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., διοργάνωσε η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος», σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

Στον ημιμαραθώνιο αγώνα, των 21.097,5 μέτρων (στον οποίο εκκίνησαν 50 δρομείς) μεγάλος νικητής ήταν ο Βαγγέλης Μαλιόγλου, του διοργανωτή συλλόγου, ο οποίος ζει και γυμνάζεται στην περιοχή, με χρόνο 1 ώρα 15 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Αθανασία Κοκκορού του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης, με χρόνο 1 ωρα 22 λεπτά και 57’’ δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα των 5.000μ. (στον οποίο εκκίνησαν 120 δρομείς) πρώτος ήταν ο Γιώργος – Παναγιώτης Μαθιόπουλος, του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, με χρόνο 16 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Μαργαρίτα Φρυγανιώτη της Αναγέννησης Λαμίας, με χρόνο 20 λεπτά και 03 δευτερόλεπτα.

Διεξήχθη και αγώνας 1.200 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, στον οποίο πήραν μέρος πολλοί γονείς και πολλά μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Τον φετινό αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές Ελλάδας: Χριστόφορος Μερούσης, Αρτεμις Αναστασίου και Μάριος Αναγνώστου.

Δείτε στο video του “STAR Κεντρικής Ελλάδας” το ρεπορτάζ για την διοργάνωση:

(Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σωτηρόπουλος / Κάμερα: Νίκος Γιουμεδάκης)

Δηλώσεις, κατά σειρά, κάνουν οι:

Αγγελική Πλατώνη, πρόεδρος Α.Α.Α. «Ξενόδαμος»

Λουκάς Μαργαρίτης, μέλος Ο.Ε. Ξενοδάμειος Δρόμος Αντίκυρας—

Βαγγέλης Μαλιόγλου, 1ος στον ημιμαραθώνιο

Αθανασία Κοκκορού, 1η στον ημιμαραθώνιο

Γιώργος – Παναγιώτης Μαθιόπουλος, 1ος στα 5.000μ

Μαργαρίτα Φρυγανιώτη, 1η στα 5.000μ.

Χριστόφορος Μερούσης, πρωταθλητής Ελλάδας μαραθώνιο

Αρτεμις Αναστασίου, πρωταθλήτρια Ελλάδας 100μ., 200μ.

Μάριος Αναγνώστου, πρωταθλητής Ελλάδας 10.000μ.

Γιώργος Κούτσικος, εθελοντής “Stop Heart Attack”

starsport.gr

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content