4ο «Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στη Λιβαδειά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα», η Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων, καθώς και για πρώτη φορά στην διοργάνωση, ο Αθλητικός Όμιλος Δρομέων – Α.Ο.Δ – Λιβαδειάς, σας προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στην μεγαλύτερη Βοιωτική και Πολιτιστική συνάθροιση χορευτών όλων των ηλικιών, το 4ο «Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών».


Μία διοργάνωση σταθμός που έγινε θεσμός για τα πολιτιστικά πρότυπα, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και με Πανελλαδικό αντίκτυπο. Διοργάνωση που αποτελεί αδιαμφισβήτητα γιορτή της ελληνικής παράδοσης και συμβάλει στη διάσωση και διατήρηση των ηθών και των εθίμων του έθνους μας μέσα από τα δημοτικά τραγούδια, αναπαραστάσεις δρώμενων και παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα.

40 Βοιωτικοί Πολιτιστικοί Χορευτικοί Σύλλογοι, 50 χορευτικά τμήματα και 900 πλέον χορευτές όλων ηλικιών, αγκαλιάζουν και φέτος τη μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού στην γραφική πόλη της Λιβαδειάς, ενώνοντας την Βοιωτία σε μία απέραντη γιορτή παράδοσης και χορού.ℹ️ Πρόγραμμα Διοργάνωσης:

🔹 ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 (Τμήματα Παιδικά / Εφηβικά)
Ώρα 11:00 π.μ. – «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
– Παρουσίαση περιοχών απ’ όλη την Ελλάδα, σε χορούς και δρώμενα Βοιωτικών Συλλόγων.
– Η έναρξη της διοργάνωσης θα προηγηθεί με την παραδοσιακή παρέλαση των παιδικών χορευτικών τμημάτων, με τα λάβαρα Συλλόγων και τη συνοδεία από πίπιζες & νταούλια.

🔹 ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 (Τμήματα Ενηλίκων)
Ώρα 06:00 μ.μ. – «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
– Παρουσίαση περιοχών απ’ όλη την Ελλάδα, σε χορούς και δρώμενα Βοιωτικών Συλλόγων.
– Η έναρξη της διοργάνωσης θα προηγηθεί με την παραδοσιακή παρέλαση των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων, με τα λάβαρα Συλλόγων. Η συνολική παράσταση θα πραγματοποιηθεί συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

🔹 ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 (Απονομή αναμνηστικών βραβείων)
Ώρα 09:30 μ.μ. – «RODON PALACE, ΛΙΒΑΔΕΙΑ»
– Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών βραβείων στους συμμετέχοντες Συλλόγους καθώς και παραδοσιακό γλέντι.
– Συμμετοχή με προπώληση προσκλήσεων.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content