40ος Δρόμος Θυσίας Μαρτυρικού Διστόμου – Νέα Ημερομηνία – Προκήρυξη

Nέα Προκήρυξη 40ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ Μαρτυρικού Διστόμου ( 2 Ιουνίου 2024).

Τεχνική υποστήριξη από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ)

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024  (αντί 26/5) θα διεξαχθεί τελικά ο 40ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου Βοιωτίας με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Σφαγή της Μαρτυρικής Πόλης του Διστόμου από τους Γερμανούς ναζί. Η διοργάνωση γίνεται από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας και εντάσσεται στις εκδηλώσεις Μνήμης από την 29η Μαΐου έως και την 10η Ιουνίου, μαύρη επέτειο της ναζιστικής θηριωδίας του 1944.

Ο 40ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου, που ξεκινά στις 10.00  έχει τρεις αγώνες, με  αποστάσεις:

Α.  μήκους 11.200 μ., με σημείο εκκίνησης τη θέση Καρακόλιθος και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης,

Β. μήκους 1.100 μ., παιδικός αγώνας με σημείο εκκίνησης το Μαυσωλείο και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης,

Γ. μήκους 500 μ. για ΑΜΕΑ με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Διστόμου.

Αναλυτικά η (νέα) ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ:

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, τον 40ο Aγώνα δρόμου με την επωνυμία «Δρόμος  Θυσίας Διστόμου», με αφορμή την συμπλήρωση των 80 χρόνων από το ιστορικό γεγονός και στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, από τα Γερμανικά  στρατεύματα  Κατοχής.

Την Τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), με τη συνδρομή της Αθλητικής & Ψυχαγωγικής Λέσχης ΜΕΔΕΩΝ.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., με σημείο εκκίνησης τη θέση «Καρακόλιθος», έναν εμβληματικό τόπο μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας .https://goo.gl/maps/fMVqh2frmPGe5gjR7.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 29 Μαΐου 2024 συμπληρώνοντας απαραίτητα την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/DAoyVkhVJmGt1oHN7

Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης από  07:45-09:30.

Υφίσταται η δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων από την πόλη του Διστόμου στην εκκίνηση με μέριμνα του Δήμου. Η αναχώρηση των λεωφορείων προς το χώρο της εκκίνησης θα πραγματοποιείται μεταξύ 07:30-08:30 από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Επίσης και μεταφοράς του ιματισμού των δρομέων από τον χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό.

Στον αγώνα θα υπάρξει χρονομέτρηση με μέριμνα των διοργανωτών.

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι επί αποστάσεως 11.2 χλμ., με μικρές υψομετρικές διαφορές.

Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Διστόμου.

Τροφοδοσία:   Θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο 4ο , 6ο , 8ο και 10ο  χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα μοιραστούν νερά, χυμοί και μπανάνες στους τερματίσαντες.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό και ασθενοφόρο όχημα.

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Συμμετοχή: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Με την  δήλωση συμμετοχής στον αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύονται:

Ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 11.2χλμ. Συναινούν ώστε η διοργάνωση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων.

*Επιπρόσθετα στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας απόστασης 1.1χλμ με σημείο εκκίνησης το Μαυσωλείο και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης καθώς και αγώνας ΑΜΕΑ απόστασης 500μ.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την διοργάνωση μπορείτε να έχετε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στα παρακάτω τηλέφωνα:

*Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού: 2267 350130 και 697 499 4430

*e-mail:  [email protected] και  a[email protected]

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content