333 εκατομμύρια παιδιά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας παγκοσμίως.

Σοκαριστικά είναι όσα γράφουν η έκθεση σχετικά με την παιδική φτώχεια που συνέταξαν από κοινού η UNICEF και η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση 333 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ζουν δηλαδή με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα.

«Οι επιδεινούμενες κρίσεις, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, των ένοπλων συρράξεων, της κλιματικής αλλαγής και των οικονομικών σοκ, εμπόδισαν τις προόδους αφήνοντας εκατομμύρια παιδιά στην ακραία φτώχεια», τόνισε η γενική διευθύντρια της UNICEF, η Κάθριν Ράσελ, στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με την έκθεση.

«Ένας κόσμος στον οποίο 333 εκατομμύρια παιδιά ζουν στην ακραία φτώχεια –στερούνται όχι μόνο την κάλυψη των πιο βασικών τους αναγκών, αλλά και την αξιοπρέπεια, τις ευκαιρίες, την ελπίδα– είναι απλά αφόρητος», πρόσθεσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι το 40% των παιδιών της υποσαχαρίας Αφρικής πλήττεται από την ακραία φτώχεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, ενώ το ποσοστό της παιδικής ακραίας φτώχειας μειώθηκε σε άλλες περιοχές του πλανήτη στην υποσαχάρια Αφρική αυξήθηκε εξαιτίας ης ταχείας δημογραφικής ανάπτυξης, της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των λεγόμενων φυσικών καταστροφών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Unicef καλούν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της παιδικής ακραίας φτώχειας και να υιοθετήσουν λύσεις όπως η ενίσχυση των προγραμμάτων οικογενειακών επιδομάτων.

Επίσης υποδεικνύουν πως ο στόχος εξάλειψης της ακραίας παιδικής φτώχειας μέχρι το 2030 που είχε τεθεί από τον ΟΗΕ απομακρύνεται από την υλοποίησή του.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content