TIGKAS MPANERne

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Opening and ending tag mismatch: link line 9 and head Opening and ending tag mismatch: img line 10 and a Opening and ending tag mismatch: a line 10 and div Entity 'copy' not defined Entity 'ndash' not defined Opening and ending tag mismatch: br line 31 and div Opening and ending tag mismatch: div line 21 and body Opening and ending tag mismatch: div line 10 and html Premature end of data in tag body line 10 Premature end of data in tag base line 2 Premature end of data in tag meta line 1 Premature end of data in tag meta line 1 Premature end of data in tag meta line 1 Premature end of data in tag head line 1 Premature end of data in tag html line 1

Πολύς κόσμος και "ξεχωριστές" παρουσίες στον 34ο Δρόμο Θυσίας ΔΙΣΤΟΜΟΥ

dikaiosi

Οι εκατονταδες  συμμετοχές δρομέων  αλλά   αρκετές <<ξεχωριστές>> συμμετοχές έδωσαν τον τόνο στον 34ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου των 11,2 χλμ που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Σφαγή του Διστόμου Βοιωτίας από τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.

ey1

 

moro

 

Σε αυτά  που <<ξεχώρισαν>>  και θα μπορούσε να καταγράψει κανείς, ήταν οι συμμετοχές :protoi

-και απλών περιπατητών - που ξεκίνησαν νωρίτερα, εκτός αγωνιστικού μέρους.  
-των μικρών του Νηπιαγωγείου στον <<μικρο>> αγώνα των 1.500 μέτρων,
-δυο εκ των δρομέων που ειχαν πάρει μέρος και στον 1ο Δρόμο Θυσίας πριν 34 χρόνια (!) ,
-πολλών -πλέον- αθλητών από το Δίστομο και τις γύρω πόλεις και χωριά (με νίκες μάλιστα)
- του ίδιου του Διοικητή   της Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, επικεφαλής ομάδας Ευέλπιδων.
- του νικητή, Βαγγέλη Μαλιογλου,( Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου) που κέρδισε τον αγώνα για 4η συνεχή φορά!

Οπως <<ξεχώρισαν>> επίσης ο μεγάλος αριθμός θεατών στην διαδρομή και στον τερματισμό- ανάμεσά τους οι μεγάλοι αθλητές Γιάννης Κούρος και Κατερινα Θάνου.

ey 4
Ο <<Δρόμος Θυσίας Διστόμου>>- που διοργανώνεται από τον Δήμο Διστόμου Αραχωβας Αντίκυρας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και του ΑΣΑΕΔ- ειναι μια διαδρομή 11,2 χλμ από τον Καρακόλοθο μεχρι την Μαρτυρική Πόλη και ολοένα αυξάνεται το κύρος του και όσον αφορά το εύρος των συμμετοχών με περισσότερους συλλόγους από την Αθήνα και αλλού αλλά και την διευρυνόμενη συμμετοχή δρομέων από τη  ευρυτερη περιοχή.

malioris

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Για την ιστορία οι  τρεις πρώτοι νικητές,στις κατηγορίες άνδρες, γυναίκες, ηταν

ΑΝΔΡΕΣ :

Βαγγελης Μαλιόγλου (Ομ.Μυτιληναιοις, Ασπρα Σπίτια Παρ. Διστόμου)
Φάνης Κατσικας ( ΣΔΦ ΤΡΑΧΙΝΑ)
Αυγερινος Σεχρεμέλης (ΔΙΣΤΟΜΟ)

ey 5
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σταυρουλα Σορόλη (ΣΑΦΡΑΣ)
Σταυρουλα Παλάτζα (Aliartistas)
Eλισάβετ Ράντζου ( Falcons Λιβαδειας)

gyn
Η ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Με την ευκαιρια της συμμετοχής του στρατηγού Χαρ.Λαλούση ως δρομέα, ο Δήμαρχος κ Γιάννης Γεωργακός του επέδωσε τιμητική πλακέτα και έδωσαν μαζί τα πρώτα βραβεία.

protes

 Είπε στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος : << Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή,να φιλοξενούμε εδώ στο Διστομο, ως Δρομέα του 34ου Δρόμου Θυσίας, και τον διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, τον Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλουση..

Στο πρόσωπό του ο Δήμος και η Οργανωτική Επιτροπή των Εκδηλώσεων Μνημης, θέλει συμβολικά να τιμήσει - με την πλακέτα αυτή- όλες τις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών και των τριών Κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων που τα τελευταία χρόνια, συστηματικά τιμούν με δυο τρόπους την ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΔΙΣΤΟΜΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ,ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΙΤΑ , στις 10 Ιούνη 1944,

Πρώτον, με την μαζική συμμετοχή τους στον Δρόμο Θυσίας, με διακριτή παρουσια και αρκετές φορές με νίκες.- εδώ βέβαια θέλω να πω ότι σ αυτόν τον αγώνα και ο τελευταίος ειναι νικητής διοτι σημασία έχει η συμμετοχή.
Δεύτερον, με την 'ένταξη στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ τους πρόγραμμα, επιμορφωτικών επισκέψεων και προσκύνημα στο ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ και στο Μουσειο Θυματων Ναζισμού. Είναι αυτονόητη η σημασία της κίνησης αυτής ως στοιχειο της εκπαίδευσης των νέων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε βέβαιοι εδώ στο ΔΙΣΤΟΜΟ πως οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιήσουν, οπως και οι επισκέψεις στελεχών και στρατευμένων από τους Μείζονες Σχηματισμούς της Στερεάς Ελλάδας.

ey3

 Αγαπητοί συμπολίτες,
Δράττομαι της ευκαιρίας αυτης  να σας ενημερώσω ότι φέτος η ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, γιορτάζει τα 190 χρόνια του καθώς ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Πριν μερικά χρόνια πληροφορηθήκαμε ότι η Σχολή Ευελπίδων  έχει διακριθεί και καταταγεί στα 10 καλύτερα στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. ΑΥΤΌ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΊ.

paidia

Αγαπητέ στρατηγέ Λαλουση, με τη ευκαιρια αυτης της σημαντικής επετείου  της Σχολής,  θέλουμε εκ μέρους όλων μας να ευχηθούμε  μέσα από εσάς  στην Σχολή Ευελπίδων να ευοδώσει με τον καλύτερο τρόπο τον ιερό σκοπό ίδρυσης της που δεν ειναι άλλος από την προάσπιση των συνόρων της χώρας.
 Άριστοι Ευελπιδες και άριστοι αξιωματικοί σημαίνει ισχυρή δύναμη αποτροπής!>>

Ο κ Χ. Λαλουσης ευχαρίστησε για την πλακέτα, ειπε ότι αυτή θα κοσμεί το Μουσειο της Σχολής και διαβεβαίωσε ότι η Σχολή Ευελπίδων πίστη στις αρχες ίδρυσής της από του Ιωάννη Καποδίστρια, τονίζοντας προετοιμάζει τα στελέχη του στρατού για να διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ελλάδας.

ey 2

Μετα τον αγώνα  πολλες ομάδες αθλητών και εκδρομέων  και ανεξάρτητοι δρομείς (όπως και   η ομάδα της Σχολής Ευελπίδων)  κατέθεσαν στεφάνια στο Μαυσωλείο ή/και επισκέφθηκαν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΖΜΟΥ Δίστομου .


estereaWebp.net gifmaker

TIGAS ANNA

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ
ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νέα από το Blog μας

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK